Belföld

Feszültséget és ellentétet szít a balliberális média

Ha a balliberális média tényeket hallgat el, híreket hamisít és hisztériát kelt, azzal társadalmi feszültséget és ellentétet is szít. Ahogy teszi ezt Amerikában, és ahogy teszi ezt Magyarországon is. Az Egyesült Államok példája pedig azt is világosan megmutatja, hogy valójában emberéletekkel játszanak – emeli ki a legújabb KözpontInfó.

Feszültséget és ellentétet szít a balliberális média
Párkányi Eszter
Fotó: MH

Az Alapjogokért Központ legfrissebb videójában kiemeli, néhány héttel ezelőtt még senki nem gondolt arra, hogy az Egyesült Államok lángokba borul. Minneapolisból kiindulva Amerika nagyvárosaiban évtizedek óta nem látott zavargások, nyílt vandalizmus tört ki. Sok helyen már a Nemzeti Gárdát is be kellett vetni az agresszorok megfékezésére. Az emberek teljesen kifordultak önmagukból. Sok esetben tömegesen lincselnek meg házaikat, boltjaikat védő átlagos polgárokat.

Az országos tüntetések egy fekete férfival történt súlyos rendőri túlkapás miatt alakultak ki. Azonban az a szélsőséges erőszak, vandalizmus és embertelenség, ami sok városban zajlik, már egyáltalán nem magyarázható George Floyd halála miatti felháborodással. A szélsőséges indulatok valódi kiváltó okai a társadalomban a mai napig meghúzódó hatalmas feszültségek – mutat rá Párkányi Eszter elemző.

Hozzáteszi, ezt azonban több szélsőbaloldali mozgalom felelőtlen módon a fizikai erőszakig, az állami intézmények és szimbólumok elleni támadásokig gerjeszti. És itt jön a média felelőssége is: a polgárháborús állapotokat a liberális sajtó megkísérli olyan színben feltüntetni, mintha az a demokrácia őszinte megtestesülése lenne. Az erőszakos cselekményeket, az agresszorokat mentegeti. Emellett pedig az állami szervek feketékkel szembeni elnyomó jellegét folyamatosan sulykolja, felerősíti. Bár azt a tényt, hogy a George Floyd elleni rendőri intézkedésnek volt-e faji jellege, vagy csak egyszerűen rendőri brutalitásról van szó, eddig senki nem bizonyította.

Objektum doboz

Az elemző emlékeztet rá, hogy nem csak az Egyesült Államokban, hanem Magyarországon is történt nemrég egy nagy társadalmi vitát kiváltó értelmetlen gyilkosság. Május 21-én a budapesti Deák Ferenc téren két fiatalt halálra késeltek. Az elkövetők cigányok voltak. Nem bizonyított, hogy bármilyen etnikai indíttatás állt volna a gyilkosság hátterében, a magyar liberális média mégis minden erejével azon dolgozott, hogy elhallgassa az elkövetők származását.

Ha a fekete George Floyd halála esetében fontos volt, hogy gyilkosa fehér rendőr, miért nem volt lényeges, hogy a két fiú bestiális leszúrását cigány származású fiatalok követték el?

Később az áldozatokról kiderült, hogy az Újpest labdarúgó csapatának szurkolói. Egy héttel a gyilkosság után pedig összefogtak a magyar drukkerek és közösen békés megemlékezést szerveztek, amelyen ezrek vettek részt. köztük a magyar válogatott kapitánya, Dzsudzsák Balázs is.

A liberális média ez esetben azonnal lecsapott és démonizálni kezdte a sok ezer semmilyen fizikai erőszakot nem alkalmazó megemlékezőt. Az eseményt egy fasiszta, rasszista megmozdulásnak titulálva – emeli ki.

Összegzi, egyik esetben meghal egy fekete férfi egy fehér rendőr intézkedése okán. Vandál, halálesetekkel járó zavargások törnek ki. A tengerentúli liberális sajtó ezeket az erőszakos cselekményeket mentegeti, tompítja. Eközben pedig Magyarországon cigány fiatalok megkéselnek két ártatlan fiút, amire békésen, fizikai erőszak nélkül emlékeznek meg. Erre a liberális sajtó válasza a megbélyegzés, a nácizás. Amerikában tehát épületeket gyújtanak fel, míg Magyarországon gyertyát gyújtanak.

Felmerül a kérdés, vajon miért alkalmaz ilyen nyilvánvaló kettős mércét a balliberális média?

Ha az elkövető fehér, akkor az országos hír. Ha az elkövető egy kisebbségi etnikum tagja, akkor az elhallgatandó. Ha az áldozat kisebbségi etnikum, akkor az arra adott demonstráció támogatandó, demokratikus fellépés, akár erőszak is igazolható. Ha pedig az áldozat fehér, az arra adott erőszak nélküli békés demonstráció is fasiszta gyűlés – teszi hozzá.

Kiemeli, a balliberális médiának lassan fel kellene ismernie azt a felelősséget, amit a tények közlése, tálalása jelent. Ha tényeket hallgatnak el, híreket hamisítanak és hisztériát keltenek, azzal társadalmi feszültséget és ellentétet szítanak. Az egyesült Államok példája világosan megmutatja, emberéletekkel játszanak.

Kapcsolódó írásaink