Belföld

Az MSZP belső vizsgálatot indít a hamis videó kapcsán

Belső vizsgálat indul az MSZP-ben a párt Facebook-oldalára felkerült videó miatt, amelyben egy magát mentősnek kiadó nő beszélget Korózs Lajos szocialista képviselővel - közölte az ATV szerdán honlapján.

Az MSZP belső vizsgálatot indít a hamis videó kapcsán
Korózs Lajos az MSZP hamisított videójában
Fotó: Facebook

A csatorna Start című műsorában Szakács László, az MSZP elnökhelyettese elmondta, hogy az MSZP-ben egy kommunikációs stáb döntött a videó elkészítéséről - írták.

A cikk szerint Szakács László arra a kérdésre, hogy ki a felelőse a videónak, azt válaszolta: az, aki előkészítette és elkészítette. Kijelentette továbbá, hogy lesz vizsgálat és felelősségre vonás a pártban, de szerinte nem Korózs Lajos követte el a hibát.

Az MSZP oldaláról azóta lekerült videóban a nő azt állította, hogy mentősként dolgozik, és egyebek mellett a kórházi ágyak kiürítése után a rossz ellátás miatt elhunyt betegekről beszélt. A nőről kiderült, hogy semmilyen egészségügyi nyilvántartásban nem szerepel, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezért rémhírterjesztés miatt büntetőfeljelentést tett az ügyben.

Kapcsolódó írásaink

Védjegyük: hamis videó

ĀAz Emmi feljelentést tett Korózs mentősének ügyében, a Fidesz–KDNP szerint a baloldal lebukott, semmitől nem riadnak vissza, hogy a járvány elleni védekezést támadják