Belföld

Védjegyük: hamis videó

Az Emmi feljelentést tett Korózs mentősének ügyében, a Fidesz–KDNP szerint a baloldal lebukott, semmitől nem riadnak vissza, hogy a járvány elleni védekezést támadják

Rémhírterjesztés miatt büntető­feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MSZP Facebook-oldalára felkerült videó kapcsán – közölte tegnap a tárca.

Védjegyük: hamis videó
Újabb szocialista blama. Korózs Lajos befürdött a mentős hölggyel
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Tovább dagad a szocialista Korózs Lajos készítette videó miatt kipattant botrány, az Emmi rémhírterjesztés miatt büntetőfeljelentést tesz az ügyben – áll a miniszté­rium közleményében. Az MSZP Facebook-oldalán a hét végén jelent meg a videó, amelyben Korózs, az MSZP országgyűlési képviselője Németh Athinával beszélgetett a kórházkiürítés „áldozatairól”.

A nőről az MSZP-s politikus azt állította, mentőtiszt, de Németh is úgy beszélt magáról, mint aki mentős. A film főszereplője hamar lebukott: neve nem szerepel sem a mentőszolgálat, sem az egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában, közölte az Országos Mentőszolgálat. Az Emmi szerint a videóban elhangzott hamis állítások a veszélyhelyzetben különösen alkalmasak a társadalomban indokolatlan nyugtalanságot kelteni, s aláásni az egészségügy iránti közbizalmat.

A felvételt azóta eltávolították a közösségi oldalról. Korózs Lajos az ATV-ben ezt azzal magyarázta, egy dolgot nem kalkuláltak be, mégpedig a mentőszolgálat érzékenységét. Németh Athina ugyanakkor továbbra is állította: ő 43 éve mentős, bár nem az OMSZ köteléké­ben. Riporteri kérdésre hozzátette: magánmentősként dolgozott, olyan szolgálatnál, amely már a szocializmus évtizedei alatt is létezett, de nem akarta a céget megnevezni. Később már azt mondta, a Szamaritánus Mentőszolgálatnál ténykedik. „Megdöbbenéssel olvastuk, hogy a nő immár a Szamaritánus Mentőszolgálat dolgozójának vallotta magát” – reagált a szervezet Németh újabb verziójára. Leszögezték: a nő soha nem állt náluk alkalmazásban. „A baloldal újra lebukott, és világosan látszik, semmitől nem riadnak vissza, hogy a járvány elleni hatékony védekezést és a kormányt támadják” – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője tegnapi online sajtótájékoztatóján. A kormánypártok felszólították a baloldalt, fejezzék be az álhírek terjesztését, mert azok riadalmat kelthetnek a betegek között – közölte a frakciószóvivő.

Az MSZP nem először sül fel kreált bizonyítékaival. Emlékezetes, hogy 2013 őszén Baján, egy időközi választás második fordulója előtt a Hvg.hu tett közzé egy filmet, amelyben a szereplők nem kevesebbet állítottak, mint hogy a Fidesz tűzifáért vásárol szavazatokat a városban. A rendőrségi nyomozás hamar kiderítette, a film nem rejtett kamerás felvétel, az abban szereplők csupán eljátszották a szavazatvásárlást. Ugyancsak hamis állításnak bizonyult, hogy egy másik MSZP-s politikus, a patkányozó Bangóné Borbély Ildikó május 22-i videójában a járvány elleni intézkedésnek tulajdonította egy agyhártyagyulladásos beteg halálát. Szabó Tímea (Párbeszéd) május 18-i videójában szintén konkrétumok nélkül vádolta a kormányt betegek halála miatt.

Sztankay Ádámot, az Origo újságíróját is megpróbálta becsapni az MSZP álmentősnője, az MSZP viszont alkalmazta az asszonyt a csalásvideóhoz. A magát az OMSZ mentősének kiadó nő be van ágyazva a baloldali vilgágba. Ismerőse Gyurcsány Ferenc, Magyar Bálint és Demszky Gábor – írta az Origo.

Kapcsolódó írásaink