Belföld

Varga Judit: A magyar kormány a valódi cselekvésben hisz

Ma kezdte tárgyalni az Országgyűlés azt a javaslatunkat, amely a bűncselekmények áldozatainak kíván segítséget nyújtani azáltal, hogy biztosítja számukra a gyors jogérvényesítés lehetőségét. Az elmúlt évek tapasztalatai rávilágítottak arra, hogy a jogalkotó eredeti szándékával ellentétes, visszaélésszerű, többmilliárdos iparággá változott „börtönbiznisz” alakult ki hazánkban - írta keddi Facebook-bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit: A magyar kormány a valódi cselekvésben hisz
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook

A miniszter kiemeli: a közvéleményt súlyosan felháborító bűncselekmények miatt elítéltek milliós nagyságrendű kártérítésekhez juthattak, miközben az áldozatok és hozzátartozóik számára az igényérvényesítés lehetősége nem volt kellően hatékony.

Felhívja a figyelmet arra, hogy azon áldozatok, akiknek ügyében a büntetőeljárás már jogerősen befejeződött, és eddig kártérítést nem ítéltek meg részükre - a tárgyalás alatt álló javaslat szerint -, lehetőséget kapnak arra, hogy a már lezárt büntetőügyben nem érvényesített igényüket egy külön erre a célra létrehozott gyorsított per útján érvényesíthessék.

Ez a lépés is bizonyítja, hogy a magyar kormány a valódi cselekvésben hisz, és elkötelezett az áldozatok fokozottabb védelme és igényeik hatékonyabb érvényesítése mellett. A mai országgyűlési vitán az Igazságügyi Minisztériumot Hajas Barnabás államtitkár úr képviselte - áll Varga Judit posztjában

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom