Belföld

Elítéli a helyi Fidesz Baranyi Krisztina polgármester „hazaárulást súroló szavait” Trianonról

A túloldal örömünnepe

„Trianon… sok más nemzetnek a túloldalon öröm volt, saját felszabadulásuk öröme a mi elnyomásunk alól” – mondta Trianon-megemlékezésében Baranyi Krisztina.

Elítéli a helyi Fidesz Baranyi Krisztina polgármester „hazaárulást súroló szavait” Trianonról
Baranyi Krisztina
Fotó: MH

A ferencvárosi Fidesz felháborítónak tartja a polgármester beszédét. A kormánypárt helyi szervezete közleményében azt írta: már korábban kiderült, hogy Baranyiéknak semmi sem szent, hiszen gúnyolódtak az operatív törzs munkáján, és kigúnyolták a kerület címerét, most pedig fontosabb szomszédaink területi nyereségének megértése, mint a magyar nemzeti érzelmek.

Felháborító, hogy Baranyi Krisztinának a békediktátum egy szimpla békeszerződés, amelyről azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy ez szomszédainknak ünnep – idézte fel a Fidesz, hozzátéve, ezt kifejezetten ízléstelennek és sértőnek tartják.

A polgármester szerint minden második magyarországi lakosnak egyszerűen nem volt elég vonzó a magyar nemzeti ajánlat, kijelentése azt sugallja, mintha a magyar álláspontnak esélye lett volna befolyásolni a végső döntést, amely már egyszerűen történelemhamisítás – érvelnek.

Baranyi szavai szerintük azért is felháborítók, mert Ferencvárosban Trianon sosem volt pártpolitikai kérdés, a négy testvérváros – Királyhelmec, Beregszász, Sepsiszentgyörgy, Magyarkanizsa – kiválasztását annak idején teljes konszenzus kísérte.

Baranyi Krisztina hazaárulást súroló szavait visszautasítjuk, és rendezvényein a jövőben sem kívánunk részt venni – közölte a Fidesz.

Kapcsolódó írásaink

A Soros-rajongó Baranyi

ĀBaloldali újságírók aktív közreműködésével formálná a „szabad helyi sajtót” Ferencváros polgármestere, aki „az elmúlt évek egyik legjobb hírének” tartja a migránsvédők sikerét