Belföld

Itt vannak a nemzeti konzultáció legújabb kérdései

A hamarosan induló nemzeti konzultáció újabb kérdéseit jelentette be Dömötör Csaba szombaton a kormány Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Itt vannak a nemzeti konzultáció legújabb kérdései
Dömötör Csaba a nemzeti konzultáció újabb kérdéseit ismertette
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára felidézte, hogy a digitális oktatás miatt fontosabbá vált az internethasználat, amely sok család számára komoly anyagi terhet jelent. Éppen ezért a konzultáció egyik kérdése arra vonatkozik majd, hogy támogatják-e a magyarok, hogy járvány idején ingyenes legyen az internethasználat az iskolás gyermeket nevelő családoknak és a tanároknak?

Egy másik kérdés a közös teherviselést érinti. Arról kérdezik az embereket, hogy szerintük is hozzá kell-e járulniuk a bankoknak és a multiknak is a védekezés költségeihez?

Objektum doboz

Ugyancsak a kérdések között szerepel majd, hogy támogatják-e a járvány utáni időszakban is a már megindult munkahelyvédelmi programokat, illetve hogy egyetértenek-e azzal, hogy külön programmal kell ösztönözni a hazai termékek vásárlását, és népszerűsíteni a belföldi turizmust?

Dömötör Csaba emlékeztetett, hogy a brüsszeli járványügyi szervezet nem észlelte időben a veszélyt, még akkor is mérsékeltnek nevezte a vírus kockázatát, amikor a baj már itt volt. Éppen ezért azt a kérdést is felteszi a kormány a konzultációban, hogy szükség van-e egy állandó, magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra?

Mivel olyan kérdésekről van szó, amelyekről valószínűleg mindenkinek meg van a véleménye, mindenkit arra biztatunk, hogy mondja is el – tette hozzá az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink