Belföld

Városrehabilitációs beruházást bukott el Pikó Józsefvárosa

Hiába a szoros barátság, a politikai szimpátia Karácsony Gergely főpolgármesterrel, Pikó András, Józsefváros első embere képtelen volt kieszközölni a Fővárosi Önkormányzatnál, hogy egy már előkészített városrehabilitációs beruházást, az Orczy tér, a Baross utca szervizútjának, valamint a Magdolna és a Dobozi utca felújítását is magába foglaló projektet ne kaszáljanak el – írta szerdán a kerületi ügyekkel foglalkozó Hírnyolc.hu című oldal.

Városrehabilitációs beruházást bukott el Pikó Józsefvárosa
Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A nagyszabású tervet – amely többek között jelentősen növelné a zöldterületek felületét – 2018-ban, még az előző, kormánypárti fővárosi és kerületi vezetés mutatta be.

Az előkészítés el is indult, a kivitelezést pedig egy évvel később kezdték volna meg, csakhogy a VIII. kerületben Pikó nyert a tavaly őszi helyhatósági választáson, Józsefváros pedig elindult a lejtőn.

Ennek a fejlesztésnek az elhalasztása nem egyedi eset a kerületben. A balliberális polgármester a kormánykritikus megszólalásokon, saját klientúrájának fizetésemelésén, a szociális dolgozók karácsonyi pluszjuttatásának megvonásán kívül eddig nem nagyon tudott mit felmutatni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom