Belföld

Kocsis Máté: A baloldal a Trianon-emlékülés kapcsán is csak uszítani tud

Azt reméltem, hogy Trianon 100. évfordulóján nem szít a baloldal politikai vitát, de megtette, ezért most reagálok, még akkor is, ha az alkalom miatt nem épp ízlésem szerint való - írta szerdán délután a Facebookon Kocsis Máté, a Fidesz-frakcióvezetője

Kocsis Máté: A baloldal a Trianon-emlékülés kapcsán is csak uszítani tud
Kocsis Máté: A baloldal ismét feszültséget szít, uszít és becsapja az embereket
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Harsányan (és persze hamisan) azt terjeszti a liberális média, hogy a baloldali képviselők nem szólalhatnak fel a trianoni évfordulóra íródott politikai nyilatkozat parlamenti vitájában. Ez persze nem igaz, a nyilatkozat vitája jövő héten lesz, és ugyanúgy hozzászólhatnak majd, mint bármi máshoz - mutatott rá Kocsis Máté.

Azt is mondják, hogy konkrétan holnap délelőtt, amikor az emlékülés lesz, nem kaphatnak majd szót a baloldali frakciók. Azt viszont elfelejtik hozzá tenni, hogy a kormánypártiak sem kaphatnak. Ugyanis a holnapi napon csak az expozé hangzik majd el az Országgyűlésben, amit az államfő beszéde követ - húzta alá a Fidesz frakcióvezetője.

Ez az egyszerű, megemlékező forgatókönyv, politikai vitáktól mentesen, méltóságteljesen. Ezt voltak ma képesek arra használni, hogy feszültséget szítsanak, uszítsanak és becsapják az embereket - fogalmazott a kormánypárti politikus.

Kocsis Máté bejegyzésében emlékeztetett: a Trianon-nyilatkozat a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) kezdeményezése volt, amire a pártok delegáltjai közül korábban Tóth Bertalan, Ujhelyi István, Szabó Tímea és Mellár Tamás még csak nem is válaszolt, a DK pedig egyáltalán nem is képviseltette magát a testületben. Ennyire érdekelte őket a nemzeti összetartozás.

Gyurcsányéknak pedig ne dőljön be senki, eszük ágában sem volt részt venni Trianon 100. évfordulóján, csak okot kerestek a távolmaradásra - húzta alá a Fidesz frakcióvezetője.

És mindezeken túl, akik ma nagyon „felháborodtak”, és csúsztattak a politikai nyilatkozatról:

  • 2004-ben minden idők legdurvább kampányát folytatták a határon túli honfitársaink ellen,
  • nem támogatták a kettős állampolgárságot,
  • alig egy hónapja még szóvá tették, hogy a kormány miért küld védőfelszereléseket a külhoni magyaroknak
  • és minden alkalmat megragadnak, hogy uszítsanak a magyar nemzet ellen.

Bízom benne - talán naívan -, a baloldal egyszer majd megtanulja, hogy a nemzeti összetartozás ügye és érzése nem arra való, amire ma is felhasználták - zárta bejegyzését Kocsis Máté.

Kapcsolódó írásaink