Belföld

Dúró Dóra vitára hívja Vadai Ágnest

Dúró Dóra közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben hívta vitára Vadai Ágnest a magyar-cigány együttélés helyzetéről, a közbiztonságról és a rendőri fellépésről.

Dúró Dóra vitára hívja Vadai Ágnest
Dúró Dóra: Jogellenesen lépett fel a rendőrség a Mi Hazánk rendezvényén
Fotó: Facebook

Vigyázzanak a szájukra, amikor a Deák téri lincselés két fiatal áldozatára emlékező tömegről beszélnek! Az egydimenziós rasszistázásnál többre, úgy tűnik, továbbra sem telik Gyurcsány Ferenc jelenlegi és volt pártjainak, de a tények ismét cáfolják a jogellenes oszlatások koronázatlan királyait: a Mi Hazánk rendezvényén 72 embert igazoltattak, sőt aznap 34 embert fel is jelentett a rendőrség, amelynek fellépése valójában törvénytelen volt – írja Facebook-oldalán Dúró Dóra.

A Mi Hazánk gyűjtést indít a bírságaik megfizetésére, de ha önök szerint a rendőrség „lényegében asszisztált a történtekhez”, akkor akár át is vállalhatják minden érintett büntetésének kifizetését. Úgyis elmaradt a rendőri fellépés, nemde? Tudja, ismét az a helyzet, hogy önök a szokásos balliberális receptet alkalmazzák: hagyd figyelmen kívül a tényeket, és mantrázd hangosan a hazugságodat! Csakhogy attól még az nem válik igazzá – hívja fel a figyelmet a Mi Hazánk elnökhelyettese.

Kiemeli, törvénytelen volt a rendőrség fellépése, túlkapás történt, ahogyan azt dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője is megállapította – írja, majd hozzáteszi, a kegyeleti megemlékezés nem tartozott a gyülekezési törvény hatálya alá, a szabadtéri rendezvények pedig épp a tüntetés napjától megtarthatók.

De ha mindezeket a hatályos jogszabályok alapján nem sikerült megfejtenie, készséggel kihívom egy vitára a magyar-cigány együttélés helyzetéről, a közbiztonságról és a rendőri fellépésről a szóban forgó esetben vagy akár 2006-ban – áll a bejegyzésben.

Önök akkor már tanúbizonyságot tettek embertelenségükről, a jogszabályok karhatalmi áthágásáról, sőt nem átallottak köszönetet mondani az akkor jogellenesen, számos honfitársunkat megalázó és a nemzeti ünnepünket vérbe fojtó rendőröknek. Ezek után jobban tették volna, ha csendben maradnak. Esetleg vihettek volna egy gyertyát vagy egy virágot a meggyilkolt fiatalok emlékhelyéhez – zárja sorait a politikus.

Kapcsolódó írásaink