Belföld

Közzétették a nemzeti konzultáció első négy kérdését

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerdán a Facebookra feltöltött videóban ismertette a nemzeti konzultáció első négy kérdését.

Közzétették a nemzeti konzultáció első négy kérdését
Dömötör Csaba ismertette a nemzeti konzultáció első négy kérdését
Fotó: MH/Hegedüs Róbert
  • Az első kérdés arra vonatkozik, hogy a magyarok mely védelmi intézkedéseket támogatják a járvány esetleges újabb hulláma esetén. Itt több válaszlehetőséget is meg lehet majd jelölni a kilenc közül a maszkviseléstől a kijárási korlátozásig.

Az államtitkár hozzátette, hogy ezt a kérdést azért teszik fel, mert a szakemberek szerint azok a járványvédelmi intézkedések a leghatékonyabbak, amelyeknek nagy a társadalmi támogatottságuk.

  • A második kérdés arról szól, hogy fenn kell-e a tartani a járványügyi készültséget mindaddig, amíg fennáll a második hullám veszélye.

Erről a kérdésről már most nagy viták folynak a parlamentben - jegyezte meg Dömötör Csaba.

Objektum doboz
  • A harmadik kérdés az idősotthonok védelmét érinti.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy ez azért aktuális, mert Magyarországon a járvány minden negyedik áldozata idősotthonokban élt.

  • A negyedik kérdés a védőfelszerelésekre vonatkozik, amelyekből az egész világon nagy hiány alakult ki. Így a kérdés az, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy ne legyünk kiszolgáltatottak, meg kell-e erősíteni a magyarországi gyártókapacitásokat.

Dömötör Csaba végezetül elmondta, hogy a konzultációs kérdőíven összesen tizenhárom kérdés szerepel, a többit a következő napokban mutatják majd be.

Kapcsolódó írásaink