Belföld

A MaNcs alapítójával készíttet „szabad” kerületi lapot Baranyi

Több kommentelő is a nap viccének minősítette Baranyi Krisztina bejelentését, miszerint Vágvölgyi B. András, a Magyar Narancs alapítója, egykori főszerkesztője lesz „a ferencvárosi szabad média vezetője”.

A MaNcs alapítójával készíttet „szabad” kerületi lapot Baranyi
Baranyi Krisztina polgármester Vágvölgyi B. Andrást, a Magyar Narancs egykori főszerkesztőjét nevezte ki a „ferencvárosi szabad média vezetőjévé”
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A polgármester posztjában közölte azt is, „nem volt egyszerű dolga a független szakértői zsűrinek”. Amint arról beszámoltunk, Baranyi pályázatot írt ki Főszerkesztőt keresünk szabad közszolgálati lap élére címmel, majd, miután a benyújtás határideje májusban lejárt, a polgármester hírül adta: „Nem politikusok vagy hivatalnokok választanak majd a jelentkezők közül, a döntés pártatlanságát szakmai zsűri garantálja.”

Közölte: a zsűri elnöke Majtényi László, az ORTT egykori elnöke, tagjai Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke és Neizer Anita, a Főszerkesztők Fórumának delegáltja. „Hajrá, szabad helyi sajtó!” – írta akkor a polgármester.

Majtényi Lászlót annak idején Gyurcsány Ferenc jelölte az ORTT élére, emellett Majtényi a Soros által támogatott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetője, és ő volt a baloldali pártok és civilek államfőjelöltje 2017-ben. Hargitai Miklós a Népszabadság után a Népszava újságírója lett. Neizer Anita a HVG főszerkesztője volt.

Ők választhatták ki tehát a „szabad” kerületi lap leendő vezetőjét a huszonegy pályázó közül. Baranyi Krisztina újabb posztját ekképp zárta: „Szabad média, szabad kerület!”

Vágvölgyi abszolút függetlenségét mutatja például a HVG-nek 2016-ban adott interjú, amiben többek közt azt mondta, „ez egy kádárista tömeglélektani alapokra építő, újfeudális, tudás-, kreativitás- és piacellenes ország”.

Kapcsolódó írásaink

A Soros-rajongó Baranyi

ĀBaloldali újságírók aktív közreműködésével formálná a „szabad helyi sajtót” Ferencváros polgármestere, aki „az elmúlt évek egyik legjobb hírének” tartja a migránsvédők sikerét

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom