Belföld

Megcáfolta az idő a baloldal vádjait

A járvány elleni védekezés kulcsszereplőit folyton támadta az ellenzék, Kásler Miklóssal kapcsolatban „koncepció nélküli kapkodást”, „hozzá nem értő hentesmunkát” emlegettek

Hiába szurkolt a baloldal rendületlenül a koronavírus-járványnak, hiába támadta éjt nappallá téve a kormányt, nem nekik lett igazuk. És még bocsánatot sem kérnek.

Megcáfolta az idő a baloldal vádjait
Fotó: MH/Purger Tamás

Az idő múlásával egyértelművé vált, hogy a magyar kormány sikeresen védekezett a koronavírus-járvány ellen, a hazai ellenzék viszont azzal volt elfoglalva, hogy minden lehetséges fórumon gátolja a pandémia visszaszorítása érdekében tett lépéseket. Például Fekete-Győr András korábban arról beszélt, szerinte Orbán Viktor kormányfő a járvány vámszedője, aki arra használja fel a koronavírust, hogy beszüntesse a parlamentet, a kétharmados mameluktöbbséget még utoljára felhasználva egy személyben kormányozhasson. Ám a Momentum vezetőjének rémképei nemhogy nem váltak valósággá, épp ellenkezőleg: a „nem ülésező” Országgyűlés például ma kezdi tárgyalni azt a törvényjavaslatot, amely – még a járvány vége előtt – visszaveszi a kormánytól a rendkívüli jogrendalkotásra kapott felhatalmazást.

A baloldal azonban nemcsak a kormányt támadta kollektíve, hanem a járvány elleni védekezés kulcsszereplőit is. Müller Cecília országos tiszti főorvos mellett folyamatosan kérdőre vonták a több évtizedes egészségügyi tapasztalattal bíró Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét is. Gyurcsányné Dobrev Klára koncepció nélküli kapkodásról beszélt. Szabó Tímea párbeszédes képviselő úgy vélte, a tárcavezető hozzá nem értő, ostoba hentesmunkát végzett, a DK-s Vadai Ágnes szerint a miniszter magyarok sokaságának okozott fájdalmat.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó odáig ment, hogy kijelentette: Kásler Miklós az embertelenség minisztere. Ezek a támadások annyira abszurdak voltak, hogy Orbán Viktor kormányfő múlt hét pénteki rádióinterjújában kiemelte: a tárcavezetőnek külön érdemei vannak, hiszen a professzor már akkor összehívta a járványügyi szakembereket, amikor az unió még azt hirdette, nincs semmi baj.

Azoknak lett igazuk, akik megállapították: az ellenzék a koronavírus-járványnak szurkolt, hiszen egy esetleges kudarcban bízva megkaparinthatták volna a hatalmat. Az pedig mindent elmond a baloldal hozzáállásáról, hogy sem a rémhírterjesztésékért, sem a vádaskodásokért nem kértek bocsánatot.

Kapcsolódó írásaink

Nem vált valóra Fekete-Győr rémálma

ĀA Momentum elnöke azt hitte, disztópikus víziójának megfelelően tényleg bebörtönzések és egyeduralom lesz az országban - a valóság nem így alakult

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom