Belföld

Dömötör: Az ellenzék nem tudja levenni a pártpolitikai szemellenzőt

Az ellenzék a veszélyhelyzet visszavonása miatt bírálta a kormányt és új gazdaságpolitikát sürgetett napirend előtt az Országgyűlésben.

Dömötör: Az ellenzék nem tudja levenni a pártpolitikai szemellenzőt
Dömötör Csaba nem maradt adós a válasszal
Fotó: MH/Ficsor Márton

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője olcsó szemfényvesztésnek nevezte a veszélyhelyzet visszavonásáról szóló kormányjavaslatot.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában azt mondta: Magyarországnak sikerült elkerülnie a tömeges megbetegedések szakaszát a járványban, ami a magyarok fegyelmezettségének, a kiváló egészségügyi szakembereknek és annak köszönhető, hogy a kormány idejekorán hozta meg a szükséges intézkedéseket.

Ugyanakkor arra figyelmeztetett: minden valószínűség szerint a járványnak érkezik egy második hulláma, ezért, bár az Országgyűlés ezen a héten feloldhatja a veszélyhelyzetet, az egészségügyi készültséget fenn kell tartani.

Botrányosnak nevezte, hogy baloldali szereplők azért kampányolnak, hogy minél kevesebb uniós pénzről dönthessen a kormány. Úgy fogalmazott: az ellenzék nem tudja levenni a „pártpolitikai szemellenzőt”, ha egy javaslat a kormánytól érkezik, akkor azt „dafke ellenzik”. Hangsúlyozta: az ellenzék nem szavazott meg semmit, támadta az egészségügyi vezetőket, hamis adatokkal turnézott, a „legalja” pedig az volt, amikor a határon túli közösségeknek jutatott segélyt támadták. Ezért Szabó Tímeának kellene bocsánatot kérnie - tette hozzá.

Objektum doboz

Jakab Péter (Jobbik) szerint a magyar kormány a koronavírus-járvány okozta válság kezelésére olyan megoldást választott, amivel „ismét meglepi a hanyatló Nyugatot”: nem pénzügyi segítséget küldenek az embereknek, hanem levelet.

Dömötör Csaba Jakabnak adott válaszában furcsállotta, hogy a Jobbik most a nemzeti konzultáció ellen beszél, holott korábban az ellenzéki párt is indított konzultációt. Szerinte a Jobbik abban is csatlakozik a baloldali pártokhoz, hogy letagadják az ország teljesítményét, és a mostani, a járvány alatt hozott intézkedéseket is lesajnálja.

Kitért arra, hogy a Jobbik ezekben a hetekben elvágja minden gyökerét és bejelentkezik a baloldali paktum sokadik tagjának. Ha valaki szunyókál egy kicsit egy csendes délutánon, könnyen arra ébredhetett, hogy többen kiléptek a Jobbik-frakcióból - utalt arra, hogy a cikluskezdeti 26-ról 17 főre csökkent a Jobbik-frakció létszáma.

Felidézte a Jobbik alapító nyilatkozatát is, amelyben a többi között az szerepel, hogy a kommunista utódpártot és a vele összeforrt szélsőséges liberálisokat el kell távolítani a hatalomból.

Kapcsolódó írásaink