Belföld

Fidesz: A nehezebb időkben is a gyermek az első

A kormánypártok számára továbbra is a gyermek az első. Az a célunk, hogy Magyarország családbarát ország legyen, és ezen a mostanihoz hasonló nehezebb idők sem változtatnak - írta közleményében a Fidesz a Gyermeknap kapcsán.

Fidesz: A nehezebb időkben is a gyermek az első
A Fidesz célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A nagyobbik kormánypárt hozzátette: „a baloldal politikájával ellentétben a válságkezelésnél nem a családokat sújtó megszorításokban hiszünk, hanem abban, hogy a gyermekes családokat még fokozottabban kell segíteni”.

„Ezt tartjuk szem előtt a koronavírus-járvány alatt is, amikor számos családtámogatás elérését tettük könnyebbé és hiteltörlesztési moratóriumot tartunk fenn, hogy ezzel is segítsük a családok szociális biztonságát. 2010 óta két és félszeresére emeltük a gyermekes családok támogatását és támogatjuk, hogy a jövő évi költségvetésben is tovább emelkedjen az erre fordított összeg, a járvány okozta gazdasági problémák kezelése mellett is. A gyermeket nevelők továbbra is számíthatnak a családi adókedvezményre, a csokra, az otthonteremtési támogatásokra, a babaváró támogatásra, a GYED extrára, a kisgyermekes édesanyákat segítő kedvezményekre, és folytatódnak a bölcsőde- és óvodafejlesztések” - sorolták, hozzátéve, hogy támogatnak minden olyan intézkedést, amely segíti a gyermekvállalást, akár a meddőségi kezelésekkel vagy az örökbefogadás egyszerűsítésével is.

„Az a célunk, hogy tovább erősítsük a gyermekek és fiatalok védelmét” - zárta közleményét a Fidesz.

Kapcsolódó írásaink