Belföld

Megalakulása óta szabálysértések jellemzik a DK gazdálkodását

A Demokratikus Koalíció (DK) gazdálkodását évek óta, gyakorlatilag a megalakulásától kezdve szabály- és törvénysértések jellemzik - mondta Horváth Bálint, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kommunikációs vezetője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Megalakulása óta szabálysértések jellemzik a DK gazdálkodását
Gyurcsányné Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezetői
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A kommunikációs vezető emlékeztetett, az ÁSZ múlt csütörtökön tette közzé a párt 2017 és 2018 közötti gazdálkodásáról szóló jelentését, amelyben megállapította, hogy a DK nem igazolta a gazdálkodásáról közzétett adatok valódiságát.

A DK pénzügyi kimutatásai nem mutatnak megbízható és valós képet a párt bevételeiről és kiadásairól. A valótlan pénzügyi kimutatások közzétételével a DK saját tagságát is megtévesztette - sorolta Horváth Bálint.

Elmondta azt is, a múlt héten lezárult a DK és a jelenleg felszámolás alatt lévő Együtt ellenőrzése, míg folyamatban van a Jobbik, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Liberálisok vizsgálata. Júniusban kezdődik a Fidesz, a KDNP, a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt 2018 és 2019 közötti gazdálkodásának vizsgálata.

Kapcsolódó írásaink

Újabb mellélövések Karácsony Gergelytől

ĀAhol szakmaiatlanul és rosszul jelölték ki a kerékpársávokat, ott torlódások alakulhatnak ki, ami egészen nyilvánvalóan növeli a károsanyag-kibocsátást – véli a szakértő