Belföld

Márki-Zay jogerősen pert vesztett

Hódmezővásárhely polgármesterét sérelemdíj megfizetésére kötelezte és eltiltotta a további jogsértéstől a Szegedi Ítélőtábla, miután jogerősen megállapította, hogy Márki-Zay Péter megsértette Juhász Tünde kormánymegbízott és Holubán Csilla járási hivatalvezető jó hírnevét, írja közleményében a Csongrád Megyei Kormányhivatal. 

Márki-Zay jogerősen pert vesztett
Márki-Zay Péter
Fotó: MH

A jogerős ítélet szerint Márki-Zay valótlanul állította azt egy Facebok-bejegyzésben, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és a Szegedi Járási Hivatal vezetője úgy adtak olasz szemét behozatalára engedélyt, hogy tisztában voltak ennek káros következményeivel, tudatta az index.hu.

A polgármester a posztban azt is valótlanul állította, hogy Juhász Tünde és Holubán Csilla „döntésükkel hozzájárultak a vásárhelyi gyermekek mérgezéséhez, ezért a legfőbb ügyész vádat emel ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért”.

Juhász Tünde kormánymegbízott és Holubán Csilla járási hivatalvezető a részükre megítélt 400-400 ezer forint sérelemdíjat a hódmezővásárhelyi kórház részére, jótékony adományként ajánlják fel. A hódmezővásárhelyi polgármesternek 15 napon belül kell megfizetnie a sérelemdíjat.

Márki-Zay a Facebookon reagált az ítéletre: azt írja, számára már az elsőfokú döntés is érthetetlen volt, és most nagyrészt megerősítette a másodfokon ítélkező illetékes ítélőtábla. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom