Belföld

Fidesz-KDNP: Csődközeli helyzetbe kerülhet Miskolc

A városvezetés járványkezelését is kifogásolva Miskolc csődközeli helyzetéről beszélt a borsodi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón szerdán a közgyűlési Fidesz- és KDNP-frakció szóvivője.

Fidesz-KDNP: Csődközeli helyzetbe kerülhet Miskolc
Hollósy András szerint a csőd Miskolc város kapui előtt van
Fotó: Facebook/Hollósy András

Csődközeli helyzetbe kerülhet Miskolc, a Fidesz-KDNP városi frakciója hetekkel ezelőtt figyelmeztette Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város) polgármestert és „a város vezetésére alkalmatlan csapatát”, hogy ha így megy tovább, akkor Miskolc nem kerülheti el a csődöt - mondta Hollósy András.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: „felháborító az a sajátságos válságkezelési modell, amit a miskolci városvezetés a járvány idején folytatott és folytat most is”.

Hozzátette: nem elég, hogy „a zsúfolt és rosszul szervezett tömegközlekedés” helyzetét a mai napig nem tudták megoldani, már Miskolc több pontján nincs pénz a szemét elszállítására.

Kijelentette: a város vezetése „elkótyavetyélte” a diósgyőri vár felújítására szánt másfél milliárd forintot, és alig 7 hónap alatt 7 milliárd forint hiány keletkezett.

A csőd a város kapui előtt van - hangoztatta Hollósy András.

A miskolci közgyűlési többség visszautasítja a Fidesz-KDNP vádjait

A miskolci közgyűlési többséget adó Velünk a Város frakció szerdai közleményében visszautasította a helyi Fidesz-KDNP sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentéseket.

Mint írták, a miskolci fideszesek sosem bíztak a miskolciakban; most úgy tesznek, mintha aggódnának a város jövőjéért, milliárdos hiányt emlegetnek, miközben az elmúlt hetekben és hónapokban éppen a fideszes kormányzat vett el milliárdokat Miskolctól és a miskolci emberektől, miközben a miskolci fideszes politikusok „vagy mélyen hallgattak, vagy lelkesen támogatták az elvonásokat”.

„Arra kérjük a miskolci Fidesz-KDNP-t, hogy ne legyen ennyire szelektív az emlékezetük, és fejezzék be a hazudozást, a város gyalázását, és ha már dolgozni nem akarnak saját választókerületeikért és városukért, akkor legalább ne akadályozzák azokat, akik valóban szívükön viselik Miskolc sorsát, jövőjét” - áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink