Belföld

„Abszurd a hitleri felhatalmazási törvényhez hasonlítani a koronavírus-törvényt”

Abszurd és mélyen megdöbbentő a hitleri felhatalmazási törvényhez hasonlítani a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt - mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője szerdán az M1 aktuális csatornán.

„Abszurd a hitleri felhatalmazási törvényhez hasonlítani a koronavírus-törvényt”
Ifj. Lomnici Zoltán megdöbbentőnek nevezte, hogy a magyar törvényt egy az alkotmányosságtól teljes mértékben távol eső, közjogi formákat felrúgó törvényhez hasonlították egyes politikusok
Fotó: MH

Szerinte tudatos és szervezett dezinformációs kampány része a magyar törvényt egy az alkotmányosságtól teljes mértékben távol eső, közjogi formákat felrúgó törvényhez hasonlítani.

Mint mondta, számos európai parlamenti képviselő mellett többek között Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke és Michael Roth német külügyi államtitkár is komolyan támadta a törvény.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány benyújtotta a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli felhatalmazás megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, a szakértő azt mondta, változtatásokkal, a járványügyi veszélyhelyzet utóhatásaihoz igazítva zajlik tovább a végrehajtói hatalom, a törvényhozás és az igazságszolgáltatás munkarendje Magyarországon.

Európában és a tengeren túl is arra számítanak, hogy a járványnak lesznek újabb hullámai, attól függően, hogy az emberek mennyire tartják magukat az eddiginél lazább, de fontos szabályokhoz - fűzte hozzá ifj. Lomnici Zoltán.

Kapcsolódó írásaink