Belföld

Máig rejtély az őszödi beszéd kiszivárogtatójának kiléte

A magyar belpolitika egyik nagy rejtélye marad, hogy ki rögzítette az őszödi beszédet, és a felvétel hogyan szivárgott ki - vélekedett Kiszelly Zoltán politológus kedden, az őszödi beszéd 14. évfordulóján az M1 aktuális csatornán.

Máig rejtély az őszödi beszéd kiszivárogtatójának kiléte
Gyurcsány Ferenc a beszéde kiszivárgását követő tüntetések után sem mondott le
Fotó: MH

Megjegyezte: a beszéd által kiváltott események hatása már a 2006-os önkormányzati választásokon megjelent.

Mint mondta, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök a beszéde kiszivárgását követő tüntetések után sem mondott le, ragaszkodott a hatalomhoz, ez segítette a Fidesz 2010-es kétharmados győzelmét is.

"Gyurcsányék az idő múlására játszanak" - mondta a politológus a jelenlegi belpolitikai helyzetről, hozzátéve, hogy 14 év alatt felnőtt egy új generáció, amelynek tudatába nem épült be az őszödi beszéd.

Kapcsolódó írásaink

Évfordulós Gyurcsány hazugságbeszéde

ĀTizennégy évvel ezelőtt, a később kiszivárgott hírhedt őszödi szónoklatában leplezte le önmagát és a balliberális politika hazugságait az akkori MSZP-s miniszterelnök

Gyurcsány mentegetni próbálta az őszödi beszédét

ĀVívódó embernek nevezte válaszában Gyurcsány Ferencet Dömötör Csaba - Minden idők legkorruptabb magyar kormányának feje volt - mondta róla Kocsis Máté - A DK-tól nem fogadunk el erkölcsi kioktatást - jelentette ki Orbán Viktor

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom