Belföld

Vitézy: Semmi szükség nincs a Városligetben a 700 férőhelyes új parkolóházra

Vitézy Dávid szerint nem valósul meg az autómentes Városliget terve, ha a főváros 700 férőhelyes parkolóházat épít a Ligetben, a Biodóm mellé. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója emlékeztet: a Városligetet illetően sok a vita, de abban látszólag teljes egyetértés alakult ki a kormány és a főváros között, hogy a Ligetet autómentessé kell tenni.

Vitézy: Semmi szükség nincs a Városligetben a 700 férőhelyes új parkolóházra
Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója
Fotó: MH

A kormány ezért a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának tavaly decemberi ülésén felajánlotta, hogy a garázsra szánt, mintegy 6 milliárd forint állami támogatás átcsoportosítható a Biodóm befejezésére.

A főváros által most nyilvánosságra hozott Városliget Építési Szabályzat módosító javaslatában azonban továbbra is szerepel a parkolóház, ami Vitézy Dávid szerint felesleges létesítmény, hiszen a közelben, a Dózsa György és a Mexikói úton is két nagy kapacitású mélygarázs fog épülni a tervek szerint.

„Csalódottan olvastam a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) módosítására készült friss fővárosi javaslatban, hogy az épülő Biodóm mellé az Állatkert által betervezett 700 férőhelyes új parkolóház előírásként ismét benne van a tervekben. Erre a parkolóházra semmi szükség nincs, a Ligetbe ez a létesítmény nem való, közlekedési szempontból is aránytévesztés volna a megépítése. Megérett az idő arra, hogy a Városliget valóban csak a gyalogosok és kerékpárosok birodalma legyen, és a közúti forgalom egyáltalán ne lépje át a Városligetnél a Hungária gyűrű vonalát” – írja legújabb Facebook-posztjában Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink