Belföld

Fidesz: Kérjen bocsánatot az ellenzék!

Kocsis Máté eredményesnek értékelte a járvány elleni védekezés első szakaszát az Országgyűlés hétfői ülésén. Szerinte az, hogy nem lett a halálesetek száma a jelenlegi sokszorosa, az a szakemberek és a kormány felkészültségének és határozottságának is köszönhető.

Fidesz: Kérjen bocsánatot az ellenzék!
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyarok összefogása példaértékű, megmutattuk, mire vagyunk képesek a bajban - hangoztatta.

Mérleget vont arról, mit tett az ellenzék az elmúlt hónapokban. Felsorolta: nem támogatták a veszélyhelyzeti törvényt, gyalázkodással voltak elfoglalva, hamis fotókat közöltek, személyükben támadták a magyar szakembereket, hazudtak az érettségiről, a védőfelszerelések minőségéről, diktatúrát kiáltottak, külföldi lejárató cikkek tucatjait rendelték meg. Végig abban reménykedtek, hogy a járvány elleni védekezés sikertelen lesz, mert ettől politikai hasznot reméltek - közölte.

A kormánypárti képviselő szerint az ellenzéki önkormányzatoknak arra azért jutott ideje, hogy haveri szerződéseket kössenek. Kérjenek bocsánatot azoktól, akiket megsértettek, tegyék meg ezt addig, amíg a kormány benyújtja a veszélyhelyzeti törvény visszavonásáról szóló javaslatát - szólított fel.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára is egyetértett azzal, hogy míg a magyar emberek mind egy emberként mozdultak meg a bajban, addig az ellenzék kihúzta magát a munkából, fontosabb volt számára pillanatnyi, önös politikai érdekeinek képviselete. Fake news-nak, nem létezőnek nevezte a brüsszeli 2000 milliárdos támogatást.

Szerinte az ellenzék ugyanazt a receptet ismételgeti a válságkezelésben, amely egyszer már kudarcot vallott: segélyalapú gazdaságot szeretne és ha tehetnék, újra eladósítanák Magyarországot.

Szólt arról is, hogy a baloldali vezetésű önkormányzatok sorra jelentik be a megszorításokat, leépítéseket.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom