Belföld

A betegellátás biztonsága érdekében újabb intézkedést hozott Kásler Miklós

Részleges szerződéskötési korlátozást rendelt el Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fenntartásában álló egészségügyi intézmények számára – írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI).

A betegellátás biztonsága érdekében újabb intézkedést hozott Kásler Miklós
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere
Fotó: MH/Purger Tamás

A korlátozás lényege az, hogy a kórházak csak abban az esetben köthetnek új szerződést magántulajdonban lévő gazdasági társasággal, egyéni vállalkozóval, vagy magánszeméllyel, ha azt szakmailag kellően megindokolják, és a kérelmet az EMMI háttérintézményén, az ÁEEK-n keresztül jóváhagyásra felterjesztik az Operatív Törzs vezetőjéhez.

Az Operatív Törzs véleménye alapján pedig végül az EMMI minisztere dönt az adott kérdésben.

Az intézkedés legfőbb célja a betegellátás biztonságának fenntartása, hogy a mostani járványkészültségben a kórházi rendszert ne terheljék hosszútávú szerződések.

Az EMMI vezetőjének ez a rendelkezése a napi ellátásban nem okoz időkésedelmet, nem érinti a munkaszerződéses dolgozókat, és egybevág a kormány azon szándékával, hogy megakadályozza a kórházak újbóli eladósodását.

A rendelkezés nem érinti a már megkötött, hatályos szerződéseket sem, azok alapján a teljesítések továbbra is biztosítottak.

Kapcsolódó írásaink

Már több mint egymillió embernek nyújt a kormány segítséget

ĀA bértámogatási programra már 125 ezer ember jelentkezett, akik havonta és egyénenként több mint százezer forintos támogatást kaphatnak - Schanda Tamás államtitkár és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő egy biatorbágyi cukrászdában jártak - VIDEÓ

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom