Belföld

Nem százezer, hanem több mint négyszázezer forintot kap az ápoló

A 24.hu cikke alapján az ellenzéki médiumokban a Szent János Kórházról megjelent írások valótlan állítások egész sorát tartalmazzák - írta az Észak-Közép-budai Centrum,. Új Szent János Kórház és Szakrendelő kommunikációs osztálya.

Nem százezer, hanem több mint négyszázezer forintot kap az ápoló
Ápoló védőfelszerelést vesz fel
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A cikkekben említett dolgozó nem százezer forintot, hanem a kétheti karanténért járó táppénzzel együtt kétszázezer forintot kapott eddig, és ez további százezrekkel egészül ki - írta a Szent János Kórház és Szakrendelő kommunikációs osztálya.

Kiemelik, hogy a májusban átutalt fizetése ugyanis még nem tartalmazta a COVID-osztályon dolgozók számára megállapított 180 százalékos szorzóval kiszámított mozgóbért, amit néhány nap múlva, júniusban kap meg. Kórházunkban évek óta úgy van - az érdekvédelmi szervezetek jóváhagyásával -, hogy a mozgóbér a tárgyhót követő második hónapban jelenik meg az elszámolásban.

Így az említett kollégánk a júniusi utalással a májusi alapbér és az április hónapban, a COVID-osztályon ledolgozott órák után bruttó 624.000 forintra számíthat, tehát nettó 415.000 forintot kap kézhez. Amióta kórházunk bekapcsolódott a COVID-betegek ellátásába, intézményi hatáskörben biztosítottuk a magas kockázatú ellátóhelyeken dolgozó kollégáink kiemelt anyagi megbecsülését.

Minden kollégánk részére, akik az izolációs vagy karantén osztályokon zajló munkában részt vettek, az ott teljesített órákat 180 százalékos emelt szorzóval számoltuk el március és április hónapban is - írták.

Akik pedig két hét karanténban voltak, azok benyújtották táppénz kiegészítési igényüket, hogy az eddig átutalt 60 százalék helyett teljes, 100 százalékos táppénzt kapjanak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom