Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely ismét nem mond igazat

„A fővárosi ellenzék lenne a legboldogabb, ha a főpolgármester valóban úgy tenne, ahogy azt kedves, rezzenéstelen arccal állítja. Sajnos azonban ismét bebizonyosodott, hogy ez nem így van” - olvasható a Fidesz lapunkhoz eljuttatott pénteki közleményében, amelyben a párt Karácsony Gergely szavaira reagál.

Fidesz: Karácsony Gergely ismét nem mond igazat
A Pesti úti idősotthon ügyében sem vállal felelősséget Karácsony
Fotó: MH/Purger Tamás

A fővárosi Fidesz közleménye kiemeli: Karácsony legutóbbi interjújában azt állította, hogy minden, most meghozott döntést előzetesen egyeztetett a frakcióvezetőkkel, és jelentős részüket a Fidesz is támogatta.

„Ehhez képest a számszerű valóság a következő: a havonta egyszer ülésező Fővárosi Közgyűlés jogkörében március és április hónap utolsó hetében összesen 31 előterjesztésről döntött, amelyekben volt egyeztetés frakciónkkal” - mutat rá a Fidesz, hozzátéve, hogy Karácsony ezen felül a rendkívüli jogrend felhatalmazásával élve további 33 rendkívüli előterjesztésről döntött a Közgyűlés helyett, ezek közül egyről sem egyeztetett, igaz 6 darab előterjesztést legalább előzetesen megküldött véleményezésre.

„A maradék 27 előterjesztésről mi is a meghozott döntése után értesültünk” - hangsúlyozza a kommüniké.

„Karácsony Gergely a rendkívüli jogrend lehetőségével élve 61 döntést hozott meg egy személyben a fővárosi bizottságok helyett. Ezek közül egyiket sem egyeztette” - szögezi le a Fidesz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom