Belföld

Varga Judit: Továbbra is megvédjük Magyarország és Európa határait

 A Magyar Kormány betartja az Európai Unió Bíróságának ítéletét - írta Varga Judit a közösségi oldalán, miután Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette, az uniós bíróság ítélete után a kormány felszámolja a tranzitzónákat.

Varga Judit: Továbbra is megvédjük Magyarország és Európa határait
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: MH/Katona László

Miután az Európai Unió Bírósága és az Emberi Jogok Európai Bírósága egymásnak ellentmondó döntéseket hozott a tranzitzónákat illetően, hazánk számára nem maradt más ésszerű megoldás, mint azok felszámolása - írta az igazságügyi miniszter a Facebook-on. 

„A kormány álláspontja változatlan: továbbra is megvédjük Magyarország és Európa határait és mindent megteszünk azért, hogy megakadályozzuk a nemzetközi migránsfolyosók kialakulását.„

Object box

Magyarország felszámolja a tranzitzónákat

A kormány szerdai ülésén elhangzott: a magyar fél nem ért egyet az Európai Bíróságnak a magyar tranzitzónákkal kapcsolatos döntésével, azt Európa biztonságára nézve veszélyesnek tartja, de tiszteletben tartja a határozatot és megszünteti a tranzitzónákat, aki menekültügyi kérelmet akar benyújtani, azt hazánk külképviseletein teheti meg. Gulyás Gergely elmondta: a tranzitzónák felszámolása végrehajtása folyamatban van, négy ember, aki idegenrendészeti őrizetben volt abban is marad, 280 embert pedig menekültügyi befogadóállomásra visznek. A Belügyminisztérium, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Igazságügyi Minisztériummal együttműködve megteszi a szükséges lépéseket - tette hozzá.
 

Kapcsolódó írásaink