Belföld

Terézvárosi villongások

Két fotót tett közzé közösségi oldalán Gaár Iván VI. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselő, a felvételeken az ellenzéki vezetésű Terézvárosban a szivárványkoalíció képviselői a polgármesteri hivatal tanácstermében egyeztetnek.

Terézvárosi villongások
Soproni Tamás polgármester a Terézvárosi Közgyűlés ülésén
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A bejegyzést pikantériáját az adja, hogy a képviselők között ott ül az a Hatvani Csaba korábbi szocialista alpolgármester, akivel szemben jelenleg is milliárdos ingatlanmutyi miatt folyik büntetőeljárás. Kérdés, ilyen háttérrel mit keres az expolitikus a megbeszélésen.

Ráadásul az MSZP helyi elnökét, aki a budapesti szocialisták elnökségének is a tagja, korábban hivatali visszaélésért, majd hanyag kezeléséért is jogerősen elítélték.

Jelenleg éppen a hanyag kezelés kapcsán több mint kétszázmillió forintos összeg erejéig Hatvanival, továbbá egykori balliberális képviselőtársaival szemben végrehajtási eljárás is folyik, amelyet éppen az önkormányzat kezdeményezett.

Megkérdeztük Soproni Tamás momentumos polgármestertől, pontosan milyen minőségben láthattuk viszont Hatvani Csaba egykori „vagyonkeze­lőt” az önkormányzat hivatalos helyiségében.

Soproni azt válaszolta, ameddig ő a polgármester a VI. kerületben, addig az önkormányzatnál olyan személy nem fog soha dolgozni és szerepet kapni, akit jogerősen bűncselekmény miatt elítélt a bíróság.

Hozzátette, arról pedig nem ő tehet, hogy az MSZP egy a pártok közt zajló egyeztetésre kiket delegál.

A választások után elterjedt az a hír, hogy Hatvani Csaba lesz az önkormányzati vagyonkezelő vezérigazgatója. Erre a kinevezésre azonban végül nem került sor.

Kapcsolódó írásaink