Belföld

Sneider Tamás nem mond le a parlamenti alelnökségről

Nem mond le parlamenti alelnöki tisztségéről Sneider Tamás; a Jobbik politikusa ezt csütörtök délután jelentette be közösségi médiaoldalán. Közölte: munkáját minőségi kritikával nem illették.

Sneider Tamás nem mond le a parlamenti alelnökségről
Sneider Tamás
Fotó: MTI

A politikus bízik abban, hogy „a frakció elnöksége nem süllyed arra a szintre, hogy a házelnökkel kezdjen el kooperálni” eltávolítása érdekében. Ha a frakció ki is zár soraiból, akkor sem lépek ki a pártból. Ezért a pártért, ezért a közösségért én már rengeteget dolgoztam, rengeteg áldozatot hoztam, rengeteg jogos és jogtalan támadást elviseltem.

Én úgy érzem, hogy tettem már le annyit a képviselői munkámmal is az asztalra, amiért cserébe a minimum, amit megérdemlek, hogy ne kelljen csöndben elballagnom, amikor már nincs rám égető szüksége a jelenlegi elnökségnek - fogalmazott Sneider Tamás.

Hétfőn közölte az MTI-vel Szilágyi György, a Jobbik szóvivője, hogy a párt visszahívja 2014 óta betöltött parlamenti alelnöki tisztségéből Sneider Tamást, helyére Balczó Zoltánt jelölik. Közlése szerint a lépés „nem személyről, hanem feladatról szól”, hiszen minden posztra megpróbálják a legmegfelelőbb személyt állítani.

Varga-Damm sem hajlandó lemondani

A pártvezetés felszólítása ellenére nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát a jobbikos Varga-Damm Andrea, ezt csütörtökön jelentette be közösségi oldalán.

Azt írja: az elmúlt 24 órában megismerte a párt tagságának és támogatóinak álláspontját a kérdésben, és mintegy 1200 üzenet, levél, telefonhívás alapján, „vagyis az aktív tagság jelentős része kérésének eleget téve” döntött úgy, hogy „nem hagyja cserben” sem a Jobbik közösségét, sem az őt támogató polgárokat.

Szerda este jelentette be a pártvezetés, hogy 24 órát ad a képviselőnek a lemondásra, jelezve, ha a felszólításnak ez idő alatt nem tesz eleget, kezdeményezik kizárását a frakcióból.

Indoklásuk szerint a Jobbik képviselői a téma felelősének, a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnökének, Varga-Damm Andreának a javaslata alapján szavazták meg „az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt”, holott megfelelő tájékoztatás és előkészítés esetén a párt sohasem adta volna a nevét egy ilyen javaslat elfogadásához.

Ezzel kapcsolatban Varga-Damm Andrea úgy fogalmaz bejegyzésében: valóban ő volt a kérdéses előterjesztés témafelelőse a Jobbikban, ő ebben a minőségében és szakpolitikusként tett ajánlást a kérdésben, s ezért vállalja a felelősséget,

A frakcióvezetésnek volt bőven ideje arra, hogy ezt a törvényjavaslatot áttanulmányozza mind a kiosztás előtt, mind azt követően. Mindezek tudatában a frakcióvezetés meghozta a politikai döntést is, mely az én szakmai ajánlásommal egybehangzó volt - jegyzi meg.

Kapcsolódó írásaink

Újabb Jobbik-lépés a baloldal felé

ĀJakab Péter pártelnök kései bosszúja és a Gyurcsányékkal való együttműködés utolsó akadályának lebontása lehet Sneider Tamás háttérbe szorítása

Kifulladt diktátorozás

ĀÖsszehangolt politikai akció keretében igyekeztek lejáratni a baloldali politikusok a magyar kormányt itthon és külföldön, most csendben vannak a koronavírus-törvényt kifogásolók

A megszűnés szélére került a Jobbik

ĀA kilépési hullám mögött egyértelműen a Gyurcsánnyal történő szövetségkötés, a jobboldali értékrendvesztés, illetve a Jakab-féle kör kíméletlen, bolsevista leszámolásai állnak