Belföld

„Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget!”

A kormánypártok szerint szinte nincs olyan nap, hogy ne derülnének ki újabb megrázó részletek a Pesti úti idősotthonról. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdán arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vállalja végre a fenntartói felelősséget.

„Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget!”
A Pesti úti idősotthonba nem ment el, helyette az operatív törzset támadta a főpolgármester
Fotó: MH/Purger Tamás

Nacsa Lőrinc a kormánypártok véleményét összegezve az MTI-nek elmondta: ismert, a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben eddig 68 halálos áldozata volt a koronavírusnak, közülük 44-en a Pesti úti idősotthon lakói voltak.

Azóta semmit nem javultak a körülmények, pedig a tisztifőorvos azonnali intézkedésekre kötelezte a fenntartót - mutatott rá a kormánypárti országgyűlési képviselő. Kitért arra: a szerdai hírek szerint az idős betegeket alig fürdetik, és még a mosással is spórolnak - egy világjárvány kellős közepén.

Az ápolók azt is elmondták, hogy még mindig nincs főállású orvos az intézményben - jegyezte meg. Mire vár a főpolgármester? A mai napig oda se ment megnézni, milyen áldatlan állapotok vannak, vagy megkérdezni, hogy mit tehet - mondta Nacsa Lőrinc.

Karácsony Gergely vállalja végre a fenntartói felelősséget! Ne a Facebookon üzengessen a vírusnak, hanem tegyen ellene! - szólított fel a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom