Belföld

Fidesz: Elképesztő a baloldal viselkedése a járvány alatt

Elképesztő a baloldal viselkedése az egész járvány alatt: lassan eljutnak oda, hogy Kunhalmi Ágnesnek és a társainak köszönhető, hogy eddig elkerültük a tömeges megbetegedéseket és tömeges halálozásokat - reagált a szocialista képviselőnő korábbi nyilatkozatára a Fidesz kedden délután.

Fidesz: Elképesztő a baloldal viselkedése a járvány alatt
A Fidesz szerint Kunhalmi Ágnes (balra) és a többi baloldali képviselő csak akadályozta a vírus elleni védekezést
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Kunhalmi Ágnes keddi online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy nem a kormányzati intézkedéseknek, hanem az emberek fegyelmezettségének és józan eszének köszönhető a járványgörbe ellaposítása.

 Ha a Fideszen múlt volna, akkor talán még mindig nyitva lennének az iskolák, a maszkviselés ma sem lenne kötelező, sőt a kórházakból még mindig tesztelés nélkül küldenék vissza a betegeket az idősotthonokba - fogalmazott Kunhalmi.

A Fidesz szerint a baloldal végig csak akadályozta a védekezést, nem támogatta a gyors és hatékony védekezéshez szükséges koronavírus-törvényt, helyette Brüsszelben jelentgették fel Magyarországot, álhíreket gyártanak, és dudálgatnak.

A nagyobbik kormánypárt közleménye kiemeli, hogy a járvány alatt eddig egy gócpont alakult ki, a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában, ahol már 45 fő az elhunytak száma és 306 idős ember fertőződött meg.

Kapcsolódó írásaink