Belföld

A KDNP tiltakozik Kuncze Gábor kereszténygyalázó posztja ellen

A Népszava vallásgyalázó karikatúrája után, sajnos, nem kellett sokat várni az újabb provokatív, kereszténységet gyalázó ábrázolásra. Visszautasítjuk és tűrhetetlennek tartjuk, hogy jogsértő módon hitünkben gyaláznak! - írta Kuncze Gábor Facebook-bejegyzésére reagálva a KDNP hétfőn.

A KDNP tiltakozik Kuncze Gábor kereszténygyalázó posztja ellen
A KDNP nem hagyta szó nélkül Kuncze Gábor sértő, keresztényellenes bejegyzését
Fotó: MH/Ficsor Márton

Kuncze május 16-án osztott meg közösségi oldalán egy képet, amelyen Müller Cecília országos tisztifőorvos Jézusként ábrázolva látható. A gúnyolódó grafikához a következő megjegyzést fűzte: „Vegyük komolyan az Operatív Törzset! Ehhez szeretnék hozzájárulni az alábbiakkal:”

Objektum doboz

A KDNP közleménye szerint szégyenletes, hogy ezt a keresztény vallási közösség méltóságát sértő karikatúrát Kuncze Gábor - egykori SZDSZ elnök, volt belügyminiszter és volt országgyűlési képviselő - posztolta, ezzel megsértve több millió magyar ember vallásszabadsághoz fűződő személyiségi jogát! Hozzáteszik: külön szégyen, hogy az egykori SZDSZ elnök egykori piarista diákként teszi mindezt.

Bár formálisan úgy tűnik, hogy az antikrisztiánus SZDSZ már kimúlt, de politikai zombiként mégis tovább folytatja a kereszténység gyalázását - zárul a kommüniké, melyet a KDNP frakcióvezetője, Vejkey Imre jegyez.

Kapcsolódó írásaink