Belföld

Nyitrai: A polgárőrök is sokat segítenek a járvány idején

A polgárőrök is sokat segítenek a koronavírus-járvány idején - mondta Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Nyitrai: A polgárőrök is sokat segítenek a járvány idején
Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott
Fotó: MH

Úgy fogalmazott: a polgárőrség modern hazafiságot jelent. Elmondta, Magyarországon több mint 63 ezer polgárőr teljesít szolgálatot, munkájukat önkéntesen a szabadidejük terhére végzik. „Köszönjük, hogy vigyáznak ránk” - hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.

Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke arról beszélt, hogy ebben a nehéz helyzetben, a koronavírus-járvány idején segítséget kell nyújtani az állampolgároknak, az időseknek. Ezért a polgárőrség életében a prioritások megváltoztak, nagyobb hangsúlyt kapott a karitatív tevékenység.

Objektum doboz

Elmondta, hogy a leginkább veszélyeztetetteknek, az időseknek a polgárőrök is bevásárolnak, illetve eljuttatják őket oda, ahova menni szeretnének. Emellett a polgárőrség fokozott figyelmet fordít a közterületi járőrszolgálatra is. A polgárőrök többen, több órában vannak jelen a közterületeken, ellenőrzik a játszótereket, sportpályákat, mindezt együttműködve a rendőrséggel - tette hozzá.

Az Országos Polgárőr Szövetség a biztonságos szolgálat ellátáshoz szükséges védőfelszereléseket - gumikesztyűket, maszkokat, fertőtlenítőszereket - biztosította a polgárőröknek - közölte Kardos Pál.