Belföld

Vezető szerepben a magyar családpolitika

A család a legkisebb, de a legfontosabb közösségünk, ideális esetben a szülők és gyermekek biztonságot, szeretetet adó egysége, ami védőburkot, támogatást, bátorítást ad – jelentette ki a KDNP a család nemzetközi napján kiadott közleményében.

Vezető szerepben a magyar családpolitika
Novák: A családpolitikában vezető szerepre tettünk szert a világban, így most már képesek vagyunk arra is, hogy nemcsak itthon, de külföldön is kiálljunk a családbarát értékek mellett
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Rámutattak: a családot, mint a társadalom legfontosabb intézményét sok támadás éri, megkérdőjelezik létjogosultságát, különféle értelmezésekkel próbálják eredeti értelmét megváltoztatni, jelentőségét kisebbíteni. Pedig minden kutatás azt bizonyítja, hogy a jól működő, egészséges család a legmegfelelőbb hely a következő generáció felneveléséhez, a családban tudjuk legjobban kibontakoztatni képességeinket, boldognak, teljesnek érezni életünket.

Novák Katalin családügyi államtitkár közösségi oldalán utalt arra, hogy a kormány az elmúlt tíz évben rengeteget tett azért, hogy Magyarországon könnyebb legyen családot alapítani, gyermeket nevelni. „A családpolitikában vezető szerepre tettünk szert a világban, így most már képesek vagyunk arra is, hogy nemcsak itthon, de külföldön is kiálljunk a családbarát értékek mellett.

Ebben kiemelt partnerünk az Egyesült Államok, Brazília és Lengyelország. Ma, a családok nemzetközi napján közös közleményben hívjuk fel a világ figyelmét arra, hogy a családok megerősítése békeidőben is a legfontosabb kötelességünk” – hangoztatta az államtitkár.

„Számunkra, akik gyermeket nevelünk, minden pillanat, minden élethelyzet a gyermekeinkről, az ő jövőjükről szól” – erről már Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke beszélt a nemzetközi nap kapcsán.

Kiemelte, biztos benne, hogy a mögöttünk álló rendkívül megterhelő időszakban is a gyermekeink, a családunk a legfőbb energiaforrásunk, értük és velük érdemes küzdeni, velük együtt vagyunk egészek, lehetünk erősek. „Hiszem, hogy a család, az abból származó erő megbonthatatlan szeretetforrás, amely egy életre köt össze bennünket” – hangsúlyozta Kardosné Gyurkó Katalin.


 

Kapcsolódó írásaink