Belföld

Már annyira magukénak érzik Ferencvárost a kétfarkúak, hogy átrajzolták a címerét

Viccpárti kerület

Újabb Kutya párti akció borzolja a kedélyeket Ferencvárosban: a drogliberalizációért síkra szálló Döme Zsuzsanna (Dada Suzi) alpolgármester nemrég viccesnek szánt módosítással tette közzé a IX. kerület címerét pártjuk helyi Facebook-csoportjában: a griffet és az oroszlánt két kétfarkú kutyára cserélte.

Már annyira magukénak érzik Ferencvárost a kétfarkúak, hogy átrajzolták a címerét
Kutya pártiak a drogliberalizációért. Középen Dada Suzi
Fotó: Facebook

Először a momentumos Takács Zoltán tette ezt szóvá Baranyi Krisztinának írt levelében, azt tudakolva a polgármestertől, adott-e engedélyt erre, s ha igen, egy párt miért kaphat engedélyt az önkormányzat címerének használatára, és miért van lehetősége arra, hogy a címert saját kénye-kedve szerint megváltoztassa. Takács szerint lopás lenyúlni a címert és a szlogent, mivel annak használatát az önkormányzati rendelet engedélyhez köti. A helyi Fidesz-frakció szintén a polgármesterhez fordult az ügyben. A Kutya párt, amely korábban Szentendre címerét is hasonlóan átrajzolta, bagatellizálja az ügyet, ám közösségi oldalukon már többen felvetették, nem helyes a hivatalos jelképekkel viccelődni. Az egyik kommentelő megjegyezte: „a heraldikának európai viszonylatban egészen komoly hagyományai, jogi rendszere és szigorú szabályai voltak”. Egyesek szerint hiba, hogy baloldali képviselők ilyen lényegtelen ügyekben vitáznak egymás között, ennél a Kutya pártnak konstruktívabbnak kellene lennie.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom