Belföld

Baloldali sztárújságírók Erzsébetvárosban

Dömsödi Gábor és Fiala János is a DK-s Niedermüller Péter által irányított önkormányzat kommunikációját segíti

A politikából újra a sajtó világába lépett az egykori tévés, Dömsödi Gábor, aki 2018-ban az LMP színeiben indult a parlamenti választáson, ám nem szerzett mandátumot.

Baloldali sztárújságírók Erzsébetvárosban
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Tavaly ősszel már a helyhatósági választáson Pásztón szállt harcba a polgármesteri székért, ám szintúgy veszített. Ezt követően Niedermüller Péter DK-s polgármester nyújtott neki segítő kezet, a VII. kerületi önkormányzat kommunikációs vezetője lett. Dömsödi egy, az Azonnali.hu portálnak adott interjúban azt mondta, több helyen is jelezte, hogy állást keres, miután nem választották polgármesterré, de Erzsébetvárosban kapta az első ajánlatot, és örömmel ment oda. „Csak akkor kéne ideköltöznöm – válaszolta kérdésre –, hogyha házfelügyelői állást kaptam volna, mert az elszakíthatatlan a lépcsőháztól.”

Dömsödi mellett már az ATV-s Fiala János is Erzsébetváros imidzsét erősíti. Niedermüller Péter például vendége volt a Spirit FM Kelj fel, Jancsi című műsorának. Fiala megkérdezte Niedermüllert: a keresztény fehér heteroszexuálisokra tett megjegyzése miatt az ATV-re a Médiatanács által kiszabott bírság kifizetéséből vállalna-e részt. Niedermüller azt válaszolta: az ATV részéről senki nem kereste meg ezzel. Fiala mindenesetre felajánlotta, hogy húszezer forinttal beszáll az ATV büntetésének kifizetésébe. Dömsödi, illetve Fiala foglalkoztatása kapcsán kérdéseket intéztünk a polgármesterhez, milyen jogviszonyban és mennyi pénzért foglalkoztatják a két „sztárújságírót”, ám lapzártánkig nem kaptunk választ. Még egy jó hír a szociális érzékenységéről oly híres Gyurcsány-párt háza tájáról: a Hír TV szerint Kálmán Olga korábbi testőre, Varga Gergő a szintén DK-s polgármester által irányított XI. kerületben kapott listáról képviselői helyet.

Kapcsolódó írásaink