Belföld

Az ápolókat köszönti Orbán Viktor

Köszönjük az ápolónőknek és az ápolóknak az áldozatos munkájukat - írta Facebook-posztjában kedden Orbán Viktor.

Az ápolókat köszönti Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: Facebook

A kormányfő Müller Cecília tisztifőorvos szavaival köszönti az ápolókat, mondván, a tisztifőorvos „a szívéből szólt”.

Objektum doboz

Fidesz: ha a baloldalon múlt volna, ápolói béremelés sem lenne

Ha a baloldalon múlt volna, ápolói béremelés sem lenne - írta az ápolók nemzetközi napja alkalmából a Fidesz az MTI-nek kedden küldött közleményében.

A nagyobbik kormánypárt köszönetet mondott minden ápolónak, aki mások gyógyítását és segítését választotta hivatásának, és most, a koronavírus-járvány közepette is áldozatosan végzi munkáját.

A mostani járvány amellett, hogy ráirányította a figyelmet erre a hivatásra, növelte annak társadalmi megbecsültségét is - hangsúlyozták.

Közölték: a Fidesz-KDNP kormányzása óta az ápolók anyagi megbecsülése is jelentősen nőtt, átfogó ápolói béremelési program zajlik, amelynek köszönhetően egy ápoló 2022-ben átlagosan a két és félszeresét fogja keresni az emelés előtti bérének. Ennek részeként csak az idén kétszer is emelkedik az ápolók bére: januárban 14 százalékkal nőtt, novemberben pedig újabb 20 százalékkal fog emelkedni. Emellett a járványhoz kapcsolódóan extra juttatást is fognak kapni - tették hozzá.

A Fidesz szerint ha a baloldalon múlt volna, ápolói béremelés sem lenne, az elmúlt években egyszer sem támogatták az ehhez szükséges pénzügyi javaslatokat és a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges intézkedéseket.

Kapcsolódó írásaink