Belföld

Fidesz: Az ellenzék megint segély osztana és eladósítaná az országot

Böröcz László (Fidesz) az Országgyűlésben arról beszélt, hogy 2010-ben az ellenzék cinikusan nevetett, amikor a kormány 1 millió új munkahelyet ígért, ez mégis megvalósult 10 év alatt. Most is gúnyosan mosolyognak, amikor a kormány azt mondja, hogy ahány munkahelyet megszüntet a koronavírus-járvány okozta válság, annyit hoz létre és közben fejleszti a gazdaságot is - tette hozzá.

Fidesz: Az ellenzék megint segély osztana és eladósítaná az országot
Parlamenti ülés a koronavírus-járvány idején
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szerinte az ellenzék most is - ahogy a 2000-es évek közepén - hiteleket venne fel, segélyeket osztana, eladósítaná az országot, és kiszolgáltatná a magyarokat a spekulánsoknak.

Méltatta a kormány gazdaságvédelmi akciótervét, amely a meglévő munkahelyek megőrzését, és újak teremtését célozza.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára elmondta: a magyar gazdaság sokkal erősebb lábakon áll most, mint 2008 előtt, de így is van teendő a munkahelyek védelme érdekében. Szomorú, hogy az ellenzéki frakciók csak támadják a kormányt, és politikai haszonszerzésre akarják felhasználni ezt az időszakot is - fogalmazott

Hangsúlyozta: a kormány 2010-bven már visszahozta Magyarországot a csőd széléről, és most sincs ok arra, hogy más irányba menjen a válság kezelésekor, mint korábban. A 2010-es modellek most is érvényesek: munkaalapú gazdaságot, társadalmat kell építeni - hangsúlyozta.

Elmondta: a pénteki adatok szerint már 54 ezer dolgozó után igényeltek kormányzati bértámogatást, így egy hét alatt majdnem megtízszereződött az ilyen igények száma. Ez jól jelzi, hogy a munkavállalók és a cégek is alkalmas eszköznek tartják a bértámogatást a válság okozta problémák kezelésére - tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink