Belföld

A baloldali hisztéria ellenére jó döntés volt megtartani az érettségit

Aki figyelemmel követte az érettségivel kapcsolatos híreket, annak nem mondok újat, ha azt állítom, hogy minden fennakadás, probléma, botrány nélkül sikeresen szerveztük meg a vizsgákat a rendkívüli helyzet ellenére - mondta Maruzsa Zoltán az Origónak.

A baloldali hisztéria ellenére jó döntés volt megtartani az érettségit
Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár
Fotó: Facebook

A héten lezajlottak az érettségi vizsgák a legnagyobb létszámot megmozgató tantárgyakból, magyarból, matematikából, történelemből, angolból és németből. Lesznek még vizsgák május 21-éig, de már csak a választható, kis létszámú tárgyakból, a nehezén tehát túl vagyunk - nyilatkozta a köznevelésért felelős államtitkár az Origonak.

Aki figyelemmel követte az érettségivel kapcsolatos híreket, annak nem mondok újat, ha azt állítom, hogy minden fennakadás, probléma, botrány nélkül sikeresen szerveztük meg a vizsgákat a rendkívüli helyzet ellenére - nyomatékosította az államtitkár.

„Azért szeretném ezt nyomatékosítani, mert olyan a mai világ, hogy ahol van egy pici probléma, annak nagy híre van, de amikor valami rendben van, akkor annak nincs híre.”

A baloldali nyilatkozatok kapcsán elmondta, hogy nem volt könnyű menet, mindannyiunkon nagy volt a felelősség nyomása, és az aggodalom, hogy minden rendben legyen. Nem könnyítette meg a munkát az a nyomás sem, amit az ellenzék és a média helyezett a vállunkra, esetenként hiszterizálva a várható körülményeket.

Kiemelte, hogy utólag a számításaink helyesek voltak, és semmi nem úgy lett, ahogy ők mondták. A kollégák nem bojkottálták a vizsgákat, a diákok nem mondták vissza tömegesen a részvételt, a kormány teljeskörűen biztosította a védekezéshez szükséges felszereléseket, az érintettek pedig szemmel láthatóan, személyes tapasztalatom szerint is betartották a biztonsági intézkedéseket - mondta.

Mindent egybevetve, én örülök annak, hogy nem engedtünk a szirénhangoknak, és így, ilyen módon, ilyen ütemezéssel tartottuk és tartjuk meg a vizsgákat. Jó döntés volt - mondta.

Kapcsolódó írásaink