Belföld

Káoszt okozott Karácsony legújabb autósellenes húzása

Káoszt okozott Karácsony Gergely legújabb autósellenes intézkedése a Nagykörúton - írja a Ripost. Miközben az autósoknak megmaradt sávokban torlódás van, kerékpárost egyet sem láttak a lap munkatársai, pedig egy héten át forgattak.

Káoszt okozott Karácsony legújabb autósellenes húzása
Káoszt okozott Karácsony Gergely legújabb autós ellenes intézkedése
Fotó: MH/Purger Tamás

A Karácsony Gergely javaslatára felfestett ideiglenes biciklisávok miatt naponta többször is órákra bedugul a forgalom a Nagykörúton és a Bartok Béla úton - írja a Ripost.

A döntést megelőzően Karácsony, és a fővárosi önkormányzat irányítása alatt álló Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nyilatkozatok sorával próbálta elhitetni a közvéleménnyel, hogy a koronavírus-járvány következtében a biciklisek száma jelentősen megnőtt Budapesten. 

A Ripost az elmúlt egy hétben, naponta több alkalommal is kiment az érintett útszakaszokra, hogy megnézzék igazak-e Karácsony és a BKK állításai, miszerint kerékpárosok özönlötték el az utakat Budapest belső kerületeiben. Kora délelőtt, késő délután és csúcsidőben is keresték a bicikliseket, de nem találták. 

Object box

A biciklisávokkal Karácsony Gergely csak azt érte el, hogy a Nagykörüt forgalom-áteresztőképessége a felére csökkenjen, így az autósoknak kétszer annyi időbe telik átjutni egy adott útszakaszon. Ez pedig megnövekedett környezeti terhelést, azaz a levegő minőségének a romlását eredményezi - írja a lap.

Kapcsolódó írásaink

Ellentmondás és hárítás

ĀA kormányra mutogatás stratégiája megbukott, Karácsony Gergely hiába próbálja eltolni magától a felelősséget a Pesti úti idősotthon ügyében – véli az elemző

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom