Belföld

A veszélyhelyzet összekovácsolta a családokat

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) felmérése szerint a járványhelyzet összekovácsolta a családokat.

A veszélyhelyzet összekovácsolta a családokat
A járvány miatti bezártságban erőforrás lehet a családi közösség
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Fűrész Tünde, a KINCS elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta, a kutatásból - amelyet áprilisban készítettek - kiderült, a megkérdezettek negyede arról számolt be, hogy javultak a családi kapcsolatai, miközben csak 4 százalékuk gondolja azt, hogy ezek romlottak.

Hozzátette, az emberek 80 százaléka szerint a nehéz helyzetben leginkább a családtagjaira számíthat, és a javulás valószínűleg annak is köszönhető, hogy a válaszadóknak majdnem a fele több időt tölt a családjával.

Ebben a helyzetben úgy tűnik, a családok törekednek arra, hogy „a családi harmónia megmaradjon” - mondta, hozzátéve, a közvélemény-kutatás is ezt támasztotta alá, hiszen a megkérdezettek 47 százaléka higgadtan éli meg a járványhelyzetet, miközben negyedük mondta azt, hogy feszültebb, mint korábban.

Hozzáfűzte, a többség az egészségügyi problémáktól, konkrétan a koronavírus-fertőzéstől tart, és attól, hogy elveszti a munkáját.

Kapcsolódó írásaink