Belföld

Hollik: Itt az ideje, hogy Karácsony Gergely vállalja a felelősséget!

Az intézmény fenntartójaként itt az ideje, hogy vállalja a felelősséget a Pesti úti idősek otthonában történtekért Karácsony Gergely – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a párt Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Hollik: Itt az ideje, hogy Karácsony Gergely vállalja a felelősséget!
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Hollik felidézte, hogy Karácsony Gergely múlt hét kedden, az Országgyűlés népjóléti bizottságában még váltig állította, hogy végig volt orvosi jelenlét a pesti úti idősek otthonában.

A fővárosi kormányhivatal vizsgálata azonban komoly mulasztásokat, valamit orvoshiányt tárt fel – emlékeztetett a kormánypárti politikus.

Objektum doboz

„Főpolgármester úr megtámadta a hatóság vizsgálatát, csakhogy magyarázkodás közben lebukott. A cáfolatnak szánt válaszában ugyanis többször leírja, hogy előfordult, hogy nem volt fizikailag jelen orvos az intézményben” - mondta Hollik István.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: kár szépíteni, ez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely hazudott. Hozzátette: itt az ideje, hogy a főpolgármester az intézmény fenntartójaként végre vállalja a felelősséget! Itt nincs helye több mellébeszélésnek, mert emberéletekről van szó – szögezte le Hollik István.

Kapcsolódó írásaink