Belföld

Menesztette a BKK vezérigazgatóját a főpolgármester

Felmentette Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatóját kedden Karácsony Gergely főpolgármester, és megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Menesztette a BKK vezérigazgatóját a főpolgármester
Varga Ivett február óta vezette a BKK-t
Fotó: magyar-logisztika.hu

A főpolgármester megköszönte Varga Ivett többéves munkáját, amelyet a főváros érdekében a Főpolgármesteri Hivatalban, majd a BKK stratégiai igazgatójaként, később vezérigazgatójaként végzett - olvasható a közleményben.

Karácsony Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy „a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel” - írták.

Áprilisban a Magyar Nemzet írt arról, hogy Nagy Zsolt, az elektronikus jegyrendszer projektvezetője a BKK több munkavállalóját is zaklatta, amit a vállalatot fenntartó fővárosi önkormányzat is elismert. A történtek nyomán a projektvezető ellen belső vizsgálatot indítottak. A lap szerint Nagy Zsolt élettársi viszonyban van Varga Ivett-tel, a BKK év elején kinevezett vezérigazgatójával.

A sajtóhírekre reagálva a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat közleményt adott ki, mely szerint semmi nem igaz a híresztelésekből. A kommünikét aláírta a BKK igazgatótanácsának tagja, a Gyurcsány bizalmi embereként számon tartott Draskovics Tibor, valamint Varga Ivett neve is ott szerepelt az aláírók közt, ám a vezérigazgató később elhatárolódott a közleménytől:

„Alulírott Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója, a Budapest Főváros Önkormányzata által kiadott, Draskovics Tiborral közösen jegyzett közleményt ezúton kifejezetten visszavonom, annak tartalmától és az általa generált médiatartalmaktól teljes mértékben elhatárolódom.
 A nyilatkozat nevemmel történő bármilyen felhasználását ezúton kifejezetten megtiltom” – írta a BKK akkori vezetője.

Varga Ivett február elsejétől töltötte be a BKK vezérigazgatói posztját. A közlekedési szakember, aki 2019-től a BKK stratégiai és innovációs igazgatója volt, a Főpolgármesteri Hivatal nyílt pályázatán nyerte el megbízatását. Varga Ivett Nemesdy Ervint váltotta a vezérigazgató poszton.

A főpolgármester Fendrik László megbízott vezérigazgatótól elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, valamint folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát - írja közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom