Belföld

Fidesz: Ki kell vizsgálni a Pesti úti idősotthon ügyét

Halász János (Fidesz) kijelentette: a járvány elmúltával teljes körűen ki kell vizsgálni a Pesti úti idősotthon ügyét.

Fidesz: Ki kell vizsgálni a Pesti úti idősotthon ügyét
A Pesti úti intézményben nem biztosították a megfelelő feltételeket, nem volt megfelelő orvosi ellátás
Fotó: MTI/Mónus Márton

Elmondta: sok önkormányzat segíti a járvány elleni védekezést, ugyanakkor a főpolgármester hibát hibára halmozott, az idősotthonok ügyében is hibázott. A Pesti úti intézményben nem biztosították a megfelelő feltételeket, nem volt megfelelő orvosi ellátás - közölte.

Úgy látja, a kormány gyorsan és átgondoltan kihirdette a veszélyhelyzetet, ez időben meghozott, fontos intézkedés volt, amely hozzájárult, hogy lassabban, kezelhetőbben nőjön a fertőzöttek száma. Az intézkedések hatásosak voltak, az egészségügy felkészült, a védekezéshez szükséges eszközök rendelkezésre állnak - mondta.

Rétvári Bence arról beszélt, hogy a fővárosi intézményekből kerül ki az elhunytak jelentős része, ezért valós az aggodalom ez ügyben. Valóban nem volt megfelelő orvosi ellátás a Pesti úti intézményben, és a nem megfelelő fenntartás súlyos következményekkel járhat járvány idején - vélte.

Közölte: fontos, hogy az országok felkészülten, szervezetten nézzenek szembe a járvánnyal, és ennek egyik fokmérője, hogy mennyi lélegeztetőgép áll rendelkezésre. Magyarországnak sok, jobb anyagi helyzetben lévő országot sikerült megelőznie e tekintetben - mondta.

Kitért rá: az elhunytak arányát tekintve is Európa legjobb országai között állunk, sok országban jóval súlyosabb a helyzet, Magyarországon viszont sikerült ellaposítani a járványgörbét.
 

Kapcsolódó írásaink

Nem tudni, hová lett Soros adománya

ĀRendkívül változatos áron vettek maszkokat Karácsonyék, s az átláthatatlan beszerzések után sajtóhírek szerint a védőeszközöket pénzért adták tovább a kerületeknek

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom