Belföld

Másik bolygón él a baloldal

Hétértékelő. A fővárosi vezetés későn lépett a védekezésben, máskor pedig előkészítetlenül és meggondolatlanul – véli Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója

A migránsválsághoz hasonlóan most is ráéghet az ellenzékre, hogy csak saját magával törődik egy súlyos válsághelyzetben – mondta lapunknak Boros Bánk Levente politológus.

Másik bolygón él a baloldal
Karácsony Gergely
Fotó: MH

A baloldal egy másik bolygón él, erről szólt az elmúlt hét – jelentette ki lapunknak Boros Bánk Levente politológus. A Médianéző Központ igazgatója szerint ugyanis a lakosság nagy többségének álláspontjával szembehelyezkedve a baloldal a koronavírus-járvány elleni védekezésben olyan magatartást tanúsít, mint 2015-ben, a migránsválság időszakában. Nem tanultak belőle, akkor is tagadták azokat a tényeket, amelyek jelen voltak Európában és Magyarországon is. Akkor is szembeszegültek a kormány intézkedéseivel, nem támogattak semmit.

Boros Bánk úgy véli, mindez most is ráéghet az ellenzékre. Hangsúlyozta, a közvélemény-kutatási adatok is azt mutatják, elsöprő a támogatottsága a kormány intézkedéseinek, s a baloldalon ahelyett, hogy végre együttműködnének, folyamatosan próbálnak „betartani” a kormánynak. Méghozzá nemcsak belföldön, külföldön is ugyanazt a régi forgatókönyvet veszik elő. Az ember azt gondolná, nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni. Ám az ellenzéki pártok mellett a holdudvar, a Soros-szervezetek is feljelentik a kormányt, azt követelve, lépjenek fel minden eszközzel hazánkkal szemben.

Kiemelte, a DK például konkrétan az Európai Bizottsághoz fordult, nem csak politikai üzenetet küldött. A Helsinki Bizottság, az Amnesty International, a TASZ is megpróbálta megfélemlíteni mindazokat, akik felhívták a figyelmet Soros tervei­nek veszélyességére. Aztán amikor kiderült, hogy még a területért felelős uniós biztos is úgy látja, nem ellentétesek a magyar törvények és rendeletek az uniós joggal, ez már csak mínuszos hírként jelent meg az ellenzéki orgánumokban.

A baloldal most is pártpolitikát csinál egy nemzeti ügyből. Ugyanezt tapasztalják a fővárosban is. A Karácsony Gergely irányította vezetés későn lépett a védekezésben, máskor pedig előkészítetlenül és meggondolatlanul. Emlékeztetett, a BKV-nál szombati menetrendet léptettek életbe, emberek életét veszélyeztetve, majd az ingyenes parkolást nem voltak hajlandók bevezetni, a kormányt lépéskényszerbe hozva. Az általuk felügyelt idősotthonokban káosz van, most pedig politikai termékként Karácsony bedobta, hogy csökkentsék az autók sebességét Budapesten.

Miközben gyakorlatilag az egész ország azzal foglalkozik, hogy járvány van, mindenki azt próbálja megoldani, miként tudna segíteni szülei ellátásában, akkor az autót sosem használó főpolgármester azzal van elfoglalva, hogy klímaharcos önmegvalósítási terveit dédelgesse – vélekedett Boros Bánk. Ami pedig az ellenzék szombati parlamenti távolmaradását illeti, megjegyezte, ez megint az a helyzet, amikor a pillanatnyi érdekek felülírják a normalitást. A rendszerváltoztatás utáni új parlament megalakulásának évfordulója ugyanis történelmi esemény, függetlenül attól, hogy létrejöttekor milyen pártok voltak az Országgyűlésben. Ezt nem lehet másnak nevezni, mint az ellenzék frusztrációjának, nem tudják feldolgozni saját sikertelenségüket, és ezt kivetítik mindenre.

Kapcsolódó írásaink

Új Soros-terv: lopakodó föderalizáció

ĀHétértékelő. Félrekezeli a válságot az Európai Unió, az elmúlt tíz év jól mutatja, hogy csak a munkaalapú társadalomnak van jövője, ezért nálunk kitarthat a korábbi lendület – mondta Kiszelly Zoltán