Belföld

Kommunikációs káosz Budapesten, ismét más nevében írtak hivatalos levelet

Átszignált közlemények

Újabb levélhamisítási botrány robbant ki Budapesten, miután Varga Ivett, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója megtiltotta, hogy a nevét használják egy olyan nyilatkozaton, amelyet a Főpolgármesteri Hivatal adott ki az ő és a cég igazgatótanácsának elnöke, Draskovics Tibor nevében.

Az ügy előzménye, hogy Varga Ivett élettársa, a BKK elektronikus jegyrendszerének bevezetéséért felelős projektvezető ellen szexuális zaklatás miatt folyt belső vizsgálat, azonban a Gyurcsány Ferenc bizalmi emberének számító Draskovics Tibor politikai célra használta az esetet, mivel korábban több konfliktusa volt a szakemberrel. A történtekre reagáltak Karácsonyék – mondván, semmi sem igaz a híresztelésekből –, ám Varga Ivett egy másik nyilatkozatban elhatárolódott a hivatal reakciójától. „Alulírott Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója, a Budapest Főváros Önkormányzata által kiadott, Draskovics Tiborral közösen jegyzett közleményt ezúton kifejezetten visszavonom, annak tartalmától és az általa generált médiatartalmaktól teljes mértékben elhatárolódom.

A nyilatkozat nevemmel történő bármilyen felhasználását ezúton kifejezetten megtiltom” – írta a BKK vezetője. Amint arra az Origo is felhívta a figyelmet, nem ez az első eset, hogy a baloldali városvezetés visszaél a közleményekkel. Pár nappal korábban a Pesti úti idősotthon vezetőjének nevében kiadott, valótlanságokat tartalmazó levél valójában Gál J. Zoltánnak, Karácsony Gergely stratégiai főtanácsadójának, szintén a bukott kormányfő bizalmi emberének a számítógépén született.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom