Belföld

Hollik: Karácsony Gergely védje meg a Pesti úti idősotthon lakóit!

 A Fidesz felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy tegyen meg mindent a Pesti úti idősotthon lakóinak védelmében - közölte a kormánypárt kommunikációs igazgatója szombaton a Facebookon közzétett felvételen.

Hollik: Karácsony Gergely védje meg a Pesti úti idősotthon lakóit!
Hollik István
Fotó: MH

Hollik István úgy fogalmazott, Karácsony Gergely főpolgármester kedden az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén váltig állította, hogy a Pesti úti idősek otthonában semmilyen mulasztás nem történt, minden jogszerűen működött.

Arra a kérdésre, hogy volt-e állandó orvosi jelenlét az intézményben, Karácsony Gergely szó szerint ezt válaszolta: minden jogszabályi feltételt teljesített a főváros mint fenntartó a Pesti úti idősotthonban az orvosi ellátás szempontjából is - jegyezte meg a politikus.

Hollik István aláhúzta ugyanakkor, hogy a szombaton napvilágot látott sajtóhírek szerint Karácsony Gergely nem mondott igazat. A sajtó értesülései szerint ugyanis vizsgálat bizonyítja, hogy legalább tíz olyan nap volt, amikor nem volt személyes orvosi jelenlét a Pesti úti idősek otthonában, és feltártak további szabálytalanságokat is - mondta Hollik István, hozzátéve: "itt emberéletekről van szó".

Objektum doboz


 

Kapcsolódó írásaink