Belföld

A fővárosi lakos nem tehet „egészségügyi sétát” a Balatonnál

Felkészítettük az egészségügyet a legrosszabb forgatókönyvre, tehát a tömeges megbetegedések esetén is mindenkit el tudunk látni – emelte ki Szentkirályi Alexandra a Kormányinfó Pluszban, amelyet a kormányszóvivő a közösségi médiában tett közzé szombaton.

A fővárosi lakos nem tehet „egészségügyi sétát” a Balatonnál
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A védekezés második szakaszában fokozatosan újraindítható az élet Magyarországon – mondta a szóvivő, hozzátéve: Budapesten és Pest megyében továbbra is hatályosak az eddigi intézkedések, a vidékre azonban május 4-től más szabályok vonatkoznak.

A kijárási korlátozások érvényben maradása Budapesten, illetve Pest megyében azt jelenti, továbbra is alapos indok kell ahhoz, hogy valaki elhagyja lakhelyét. „Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy budapesti és Pest megyei lakos esetében nem fér bele, hogy elutazzon vidékre és ott folytasson »egészségügyi sétát«, kiváltképp nem aludhat ott. A Budapesten és Pest megyén kívül élőkre viszont ez a korlátozás nem vonatkozik” - emelte ki a szóvivő, aki olyan kérdéseket is megválaszol, mint például, hogy ahol nincs kijárási korlátozás, ott lehet-e esküvőt is tartani, az önkormányzatok helyben változtathatnak-e például az időseknek kijelölt vásárlási idősávon, illetve, hogy anyák napja alkalmából lehet-e virágot vinni az édesanyáknak.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink