Belföld

Anyák gyerekszemmel

Idén, az Anyák napjára készülve a Lounge Design utánajárt, hogy a gyerekek hogyan látják az anyukájukat és mindezt egy különleges filmben örökítették meg - az előzmények azonban nem voltak ilyen egyszerűek.

Anyák gyerekszemmel
Képünk illusztráció
Fotó: Pexels

A Lounge már az év elején elkezdett dolgozni a 2020-as Anyák napi filmen a Miniszterelnöki Kabinetiroda megbízásából. A kreatív terv már megvalósításra készen állt, amikor a járványhelyzet megváltoztatott mindent. A kreatív csapat és a produkciós stáb, a helyzethez alkalmazkodva, két korábbi koncepciót ötvözve egy új ötlettel állt elő, ami lehetővé tette, hogy a szereplők és a stáb veszélyeztetése nélkül születhessen meg a film.

A készítők számos családot felkértek a szereplésre, és mindössze annyi instrukciót adtak, hogy a kisgyerek mesélje el, milyennek látja az édesanyját, illetve készítsen róla egy kedves rajzot. Ezek után a családok teljesen szabad kezet kaptak, az apukák operatőrök lettek, a gyerekek pedig tündököltek - a jelenetek leforgatásához senkinek sem kellett elhagynia az otthonát.

Az eredmény: közel 8 órányi nyersanyag és számtalan kedves gondolat a gyerekektől. A beérkezett rajzokat a produkciós szakemberek animációkká formálták, így keltve életre a gyermeki fantáziát

Szerencsések vagyunk, hogy a gyártás során ilyen nagyszerűgyerekekkel és családokkal dolgozhattunk együtt. Külön ki kell emelnünk a produkciós csapatot, akik gyors helyzetfelismerése és rugalmassága tette lehetővé, hogy ebben a helyzetben is boldog anyák napját kívánhassunk - mondta Szécsényi Ádám, a film készítéséért felelős kreatív csapat vezetője.

Kapcsolódó írásaink