Belföld

Varga Mihály: Mindenhol felkészültek az érettségi biztonságos lebonyolítására

Köszönet a tanároknak, a szülőknek és a diákoknak az alkalmazkodásért és a többletmunkáért, amely nélkül nem lehetne eredményes a digitális oktatás - mondja Varga Mihály pénzügyminiszter a hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóüzenetében.

Varga Mihály: Mindenhol felkészültek az érettségi biztonságos lebonyolítására
Varga Mihály pénzügyminiszter
Fotó: MH

Varga Mihály a főváros II. kerületében található Pitypang utcai Általános Iskolában tett látogatást, hogy megnézze, hogyan zajlik a digitális oktatás.

„A koronavírus járvány terjedését leginkább úgy tudjuk csökkenteni, ha a személyes érintkezések számát a lehető legkisebbre csökkentjük. Ezért kellett átállni a digitális okatatásra, mint ahogy az történt a II. kerület tizenhárom állami intézményében is” - fogalmaz a videóban.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy az elmúlt években digitális eszközökkel is támogatta a kormány az oktatást. A II. kerületben például 115 millió forintot költöttek fejlesztésekre - közölte.

Az idei érettségi vizsgákról Varga Mihály elmondta, hogy a főváros II. és III. kerületében is felkészültek arra - akárcsak az országban mindenhol -, hogy biztonságosan lebonyolítsák a vizsgát. Hozzátette, tudja, milyen fontos megmérettetés ez, ugyanis idén harmadik gyermeke érettségizik.

A pénzügyminiszter végezetül köszönetet mondott a tanároknak, a szülőknek és a diákoknak is az alkalmazkodásért és a többletmunkáért.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink