Belföld

A koronavírus-járvány idején a magyar emberek a legjobb arcukat mutatják meg

A koronavírus-járvány idején az ország, és benne az emberek a legjobb arcukat mutatták meg, amely a becsületes munkába vetett hitben és összefogásban mutatkozott meg - írja közösségi oldalára feltöltött bejegyzésében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és kiemeli, a „Hátország - Arcok a koronavírus-járvány idején” című videóban azoknak az embereknek a munkáját mutatják be, akik a hátországban becsülettel, emberfeletti erővel munkálkodnak azon, hogy a változások közepette is változatlan maradjon az életünk.

A koronavírus-járvány idején a magyar emberek a legjobb arcukat mutatják meg
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Mint írja, a frontvonalban éjt nappallá téve dolgoznak azok az egészségügyi és szociális dolgozók, akik vigyáznak a szeretteinkre, nagyszüleinkre, szomszédainkra a kórházak fertőző osztályain, a mentőautókban vagy éppen az idősotthonokban. Mellettük ott van az a több ezer rendőr és honvéd, aki felügyeli a rendet és segíti a védekezést.

Kiemeli, a frontvonal mögött is nagyon sokan vannak, akikről keveset beszélünk.

„Ők a hátország, akiknek elhivatottsága, kitartása, munkabírása és tenni akarása elengedhetetlen nem csak ahhoz, hogy a frontvonalban lévők nyugodtan végezhessék munkájukat, de ahhoz is, hogy a járványhelyzet ellenére - amennyire lehet - mi is nyugodtan élhessük a mindennapokat. Hogy olyan, egyébként nagyon természetesnek tűnő dolgokhoz jussunk, mint a friss kenyér, a tiszta csapvíz vagy a vasárnapi ige. A Hátország című sorozat róluk szólt.” - írja a kormányszóvivő.

Objektum doboz

A koronavírus-járvány idején Magyarország és a magyar emberek a legjobb arcukat mutatják meg - összegzi Szentkirályi, majd hozzáteszi, megtapasztalhattuk, hogy sok apró gesztusból áll össze nemzetünk, és éppen ezért tudunk sikerrel és eredménnyel harcolni a koronavírus ellen. „Sikerült egységbe, egy közösségbe kovácsolni az embereket. Egy apró mosollyal, egy hangosabb köszönömmel, egy kicsit több odafigyeléssel. Együtt, egymásért!” - zárja sorait.

Kapcsolódó írásaink