Belföld

A Fidesz bocsánatkérésre szólította fel az MSZP-t

Bocsánatkérésére szólította fel a Fidesz-frakció szerdán az MSZP-t a népjóléti bizottság előző napi, a koronavírus-járvánnyal foglalkozó ülésével kapcsolatos nyilatkozat miatt.

A Fidesz bocsánatkérésre szólította fel az MSZP-t
Korózs Lajos nyilatkozatára reagált a Fidesz
Fotó: MH

Korózs Lajos, a népjóléti bizottság szocialista elnöke szerdai online sajtótájékoztatóján a testület keddi üléséről szólva úgy fogalmazott: Müller Cecília országos tisztifőorvos megfutamodott.

„Csak a szokásos: az MSZP hazudik” - írta erre reagálva a Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében.

Hangsúlyozták: mindenki láthatta, követhette, hogy Müller Cecília - ahogy hónapok óta minden nap - kedden is tájékoztatta a lakosságot az éppen aktuális ügyekről, majd ezután több mint négy órán keresztül válaszolt a védekezéssel kapcsolatos kérdésekre a parlament népjóléti bizottságában.

Ezzel szemben Karácsony Gergely főpolgármestertől csak annyira futotta, hogy közölte, „kicsit fáradt”, azt meg „engedjük el”, volt-e rühesség az általa fenntartott, gócponttá vált Pesti úti idősotthonban, vagy hogy volt-e titoktartási szerződése az orvosnak - írta a Fidesz-frakció, úgy értékelve: Karácsony Gergely válaszok helyett megint csak hárította a felelősséget.

Közleményükben ízléstelennek nevezték, amit a szocialisták „játszanak”, arra szólítva fel őket, hagyják abba a hangulatkeltést, és kérjenek bocsánatot.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony ismét eltolja magától a felelősséget

ĀMíg Müller Cecília és az operatív törzs hosszan számolt be a népjóléti bizottság ülésén, a főpolgármester hozta a formáját, továbbra sem adott érdemi válaszokat a Pesti úti idősotthon ügyében

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom